All Channels ще прави рекламната кампания на “София тех парк”

 в. Капитал Daily | 19.11.2013 

Комуникацията на технологичния парк за две години ще струва половин милион лева

Сдружението "Ол Ченълс-Беневент" ще се грижи за рекламната комуникация на все още непостроения "София тех парк." Това става ясно от проверка на "Капитал" в европейския регистър за обществени поръчки. Консорциумът, който спечели проекта за почти 490 хил.лв., включва All Channels Communication Group и "Беневент" ООД. Бюджетът на проекта е осигурен от Оперативна програма "Конкурентоспособност".
Конкурсът за рекламна агенция на специално създадената държавна проектна компания "София тех парк" тръгна през юни 2013г. В поръчката участваха общо седем агенции. Техническото предложение на участниците трябваше да вземе превес над предложената цена (в съотношение 60 към 40). В крайна сметка обединението "Ол Ченълс-Беневент" печели с цена с 86 хил. лв. по-малко от прогнозната стойност.
"Нашият партньор има специфична експертиза и релевантен опит," обясни пред "Капитал" управляващият директор на All Channels Communication Group Александър Дурчев. Неговата рекламна агенция предоставя пълно рекламно и PR обслужване, но в случая е избрала да кандидатства за проекта в консорциум.
Останалите шест участника в рекламния конкурс са компании, които често се конкурират помежду си за бизнес с държавата: "МАГ Адвъртайзинг" (на Красен Кралев), "РА Крес" (на Красимир Гергов), "Бранд ню айдиъс" (собственост на "Химимпорт"), ДЗЗД "Тема нюз – Медиа продукт", Publicis. Впечатление в списъка прави агенцията "Рекламен маркет", която не е активно споменавано име на пазара на реклама с корпоративни клиенти. Агенцията е собственост на Румяна Георгиева Пенева-Чамова и е участвала в няколко обществени поръчки за реклама, като например "Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса в МТИТС чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги" и "Интегриран план за градско възстановяванеи развитие – гр. Бургас," показва Информационната система за управление на структурните инструменти на ЕС.
Задачи за две години
Първоначално научно-технологичният парк се нуждае от "креативна платформа за комуникация" и рекламна стратегия, се вижда от описанието на поръчката. За целта агенцията ще трябва да анализира целевите групи на Парка и международния опит на подобни организации. В първият списък от дейности влизат и PR публикации, както и разработка на визуален бранд.
Втората част от двугодишния проект включва традиционните за такъв тип поръчки свръхконкретни задания. "София тех парк" ще има нужда от луксозен каталог, DVD филм за парка, рекламни брошури и офис материали, тениски, бейзболни шапки и текстилни чанти.
"Миналата седмица подписахме договора, а другата седмица ще представим екипа си за проекта," коментира още Александър Дурчев. По думите му проектът за комуникация на технологичния парк закъснява малко спрямо първоначалния график, но рекламната агенция започва работа веднага.

Оригинална публикация

Leave a Reply