Alternative Rock вечер с родната банда GOWEEK

Dazibao publishing I 25.02.2013

Alternative Rock вечер с родната банда GOWEEK

Як алтернативен рок ще чуем на 28-ми февруари (четвъртък), точно в 22:00 часа! Момчетата от GoWeek обещават да разкъртят сцената на Studio 5 с авторска музика.

Групата е основана през 2009 г. от приятелите от детинство Дау – вокал и бас, Венко – барабани и Георги – китара. Малко по-късно към тях се присъединява и Ники – пиано, който освен това учи и компютърно музициране и тонрежисура. Момчетата се занимават с музика от училище, когато и се събират да свирят заедно. Всички имат музикално образование от частни школи, а двама от тях са приети в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, но я напускат след първата година по собствено желание. Четиримата са единодушни, че музиката е техният живот – „Всичко, което човек вижда, чувства, чува и мисли всъщност са вълни с определена честота. Това е животът – красива безкрайна музика”, казват те. Всъщност GoWeek са една от първите групи, които правят записи в студиата La Villa.В последствие решават да се присъединят и към лейбъла Dazibao Publishing.

Няколко години талантите работят неуморно да се усъвършенстват, да открият себе си като музиканти и като банда. Участват в няколко състезания и различни изяви. Големият им пробив обаче идва през 2012г., когато песента им “The way you see the world” (във видеото по-долу) достига финала на българската Евровизия и е класирана на трето място в billboard-bg.com. В момента групата работи усилено с екипа на Dazibao по дебютния си албум. 

Leave a Reply