Анелия Бъклова e новият маркетинг мениджър на Clinique в Estee Lauder Bulgaria

HUMAN CAPITAL I 2.09.2011

Има 12 години стаж като журналист, а през 2004 създава своя ПР агенция

От края на юли маркетинг мениджър на CLINIQUE в ESTEE LAUDER BULGARIA е Анелия Бъклова. На тази позиция тя ще бъде отговорна за всички маркетинг и PR активности на марката в България.
Анелия Бъклова е магистър по Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 12 години стаж като журналист, занимаващ с икономически и лайфстайл теми във в. „Пари”, „24 часа” и „Сега”. Има множество публикации и в други български и международни издания. Носител е на награди за журналистика, сред които „Златна мартеница”, награди на Български икономически форум и т.н.

През 2004 създава своя агенция AKTA Consultants за ПР, организация на специални събития и консултации в областта на луксозния бизнес. Компанията е осъществила много проекти за марки като Versace, Escada, Betty Barclay, Mikimoto, Carrera & Carrera, Атинската фондова борса и др. Тя е продуцент на списанията Exclusive и Tax Free Bulgaria Shopping Guide, издания на E&S Watches and Jewellery. Компанията поддържа собствен интернет портал за новини от света на лукса.

От 2004 до 2010 Анелия Бъклова е главен редактор на PREMIUM Lifestyle, списание за директен маркетинг на луксозни стоки. Има редица специализации в областта на PR, дигитален маркетинг, онлайн продажби и др.

Leave a Reply