Антон Кутев: Мирослав Найденов налива над 1 млн. лева в медиите

СБЖ I 11.08.2010

Проблемът е, че Мирослав Найденов, както много други хора, се опитва да плаща на медиите, и то с европейски пари, заяви днес пред БНР по адрес на земеделския министър секретарят на Националния съвет на БСП Антон Кутев:

В резултат неговият образ светъл, дето тече всяка вечер от екраните на цяла България не защото е най-добрият министър, а защото над 1 млн. лева тази година през земеделското министерство ще бъдат разпределени за плащане на медии.
Водеща: Ама, г-н Кутев, важни са темите, по които говори. Нали сте съгласен, че е важно с какво се храним, тези стандарти, които се въвеждат? Това вълнува хората.

А. Кутев: Аз съм съгласен, съгласен съм.

Водеща: Интересът на медиите е насочен поради тази причина към земеделския министър.

А. Кутев: Не. Ето в това се съмнявам. Тоест аз съм съгласен, че темите, които вие разглеждате, не само вие, в смисъл аз говоря изцяло за медиите, защото…

Водеща: За медиите, и аз това имах предвид.

А. Кутев: Аз съм съгласен, че там има важни теми. Друг е въпросът, че в случая, в който се получи атака срещу въпросния господин, ами аз видях.

Пресконференцията на Корнелия Нинова беше миналия четвъртък, когато стана този скандал, защото в четвъртък това се беше случило. И наистина те бяха изгонили от ловното стопанство хората.

А защо ги бяха изгонили? Защото искат да ходят на лов. А защо трябва да изгонят хората? Ами, защото е забранен ловът. Защото когато става дума за президента Първанов, ние можем години наред да разхождаме овена архар из медиите, обаче когато става дума за Мирослав Найденов, нещата се потулват бързо.

И ето, сега ви казвам защо голяма част от вашите колеги, общо взето, не държат да говорят за това. Аз ви благодаря на вас, а и не само, има и други журналисти, които го правят, но не са много. А не са много, защото механизмът е много прост.

Като се разпределят едни пари към медиите през едни определени рекламни бюджети, които зависят от министъра, и министърът започва да цъфти по първите страници на вестниците. И в случая е точно така.

Защото след пресконференцията на Корнелия Нинова хората, които работят в интернет и следят тези неща, могат да потвърдят, че 3 часа след това от форумите темата изчезна.

Аз се занимавам с PR, с политически PR, вече от години и ми е много ясно как става така една тема да изчезне примерно от 4 или 5 форума за 2 часа.

——

* Откъс от интервю на Борислава Борисова по програма "Хоризонт" в предаването "Преди всички" – бел. ред.

 

Leave a Reply