АНТОН СТЕФАНОВ, ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА НОВОТО ХИТОВО СПИСАНИЕ: ВЪВ ВСЕКИ БРОЙ НА LOVE ЩЕ ИМА СЕНЗАЦИЯ

в. Уикенд | Дани ЗЛАТАНЧЕВА | 17.02.2012

Новото светско списание LOVE стартира точно в Деня на влюбените – 14 февруари. България вече има своето истинско списание за звезди – луксозно, любопитно, интригуващо, с блестящи фотосесии и откровени интервюта.
Издател на LOVE е "Муузон", компанията, която стои зад най-елитното месечно списание у нас – "Биограф".
Групата ще се развива в сегмента на качествените списания и до края на 2012-а ще интегрира на пазара още 2 проекта.
Главен редактор на светския терминатор LOVE е Антон Стефанов. Той представя списанието си в откровено интервю за "Уикенд".

- Каква е тръпката да си главен редактор на списание като LOVE?

- Голяма – като истинска споделена любов! Да правя такова списание, е моя сбъдната мечта.

- Още с първия брой разбихте пазара, списанието се изчерпа за часове. Как си обясняваш този успех?

- Хората са жадни за нови издания. Умориха се от досега съществуващите, които им предлагат претоплени манджи. А и при тази конкуренция сред лайфстайл списанията успехът е гарантиран! Ние предложихме на читателя издание за четене, а не за разглеждане на картинки. Неслучайно и слогънът ни е LOVE -изповедалнята на звездите. Изпратихме екип да направи фотосесия на Николета и Валери Божинови в Португалия, успяхме да предразположим Люба Кулезич така, че да разголи душата си и за първи път да проговори за мъжете в живота си, влязохме в дома на единствената жена-премиер у нас Ренета Инджова…
И това е само началото
Екипът, с който работя, е прекрасен и сме ви приготвили още медийни бомби. Във всеки нов брой ще има по една сензация. Ама не фалшива, а истинска, с участието на човека, за когото се пише. Ние сме приятели на звездите и ще ги предразполагаме да разкриват душата си именно пред нашите читатели.

- Защо избрахте точно Николета и Валери за първата корица?

- Защото са интересни, млади, красиви, провокативни, а и скоро ще се радват на своята дъщеричка. Николета носи в себе си нов живот и това е чудесен знак за първи брой на ново списание. Радваме се, че сме първите, които я показват бременна. И други списания я искаха, но тя избра нас. Оцени нашия професионализъм, за което й благодаря.

- Ти подхвана темата за конкуренцията. Не се ли страхуваш поне малко?

- Знам какво могат и не ме е страх! Те започнаха една негативна кампания срещу нас в интернет пространството. Разбирам – притесняват се за хляба си! Тиражите им падат постоянно. Съкращават хора, намаляват заплати… И когато се появи нов играч на пазара, те са длъжни да бранят територия си. Аз обаче бих ги посъветвал да се мерим на пазара с интервютата си, с темите си, а не със злобни подмятания. И още нещо ще кажа: "Когато идва нова любов, една стара история си отива!".

- Работил си и във вестници, и в телевизии. Къде се чувстваш по-уютно?

- Щастливец съм, защото навсякъде съм работил с легенди в журналистиката. Моят голям учител е Кеворк Кеворкян, който ме покани да водя "Всяка неделя". За кратко съм бил и в "По света и у нас", където пък ме прие Нери Терзиева. Близо 20 години от живота ми минаха в "Седмичен Труд". Там беше и моята ценна школа във вестникарството
Навсякъде съм се чувствал прекрасно. Работата в телевизията обаче е доста по-напрегната.

- Говори се, че си в лоши отношения с Иван и Андрей, след като напусна шоуто им, където беше шеф на екипа за гости?

- Това са пълни глупости! Когато си тръгвах от шоуто, дори се прегърнахме и се целунахме с Иван и Андрей. Благодарих им, че са ме поканили да работя при тях. Истината за напускането ми е една – не издържах на голямото напрежение! Само който е работил в предаване, което се излъчва всеки ден, ще ме разбере. Аз живеех в студиото от сутрин до вечер. Нямах никакво време за себе си. Не можех да спя спокойно. Постоянно сънувах гости, кой ще дойде в студиото, каква изненада да му измислим, дали няма да закъснее за снимки… Седнахме един ден в офиса с Иван и Андрей и им казах: "Пичове, аз съм дотук! Не мога повече!". Те проявиха разбиране. Взехме си довиждане и си останахме приятели. Това е истината. Всичко останало са интерпретации.

- А как си работил във "Всяка неделя" с Кеворк Кеворкян? Казват, че е много строг, че хвърля телефони по екипа…

- И тук съм късметлия! (смее се). Кеворкян не ме е замерял с телефони. С мен винаги се е държал много добре. Отнасям се с голямо уважение към него и до ден днешен му говоря на "Вие". Благодарен съм, че ме е допуснал в неговия свят, в който не се влиза лесно. Много неща съм научил от Кеворкян. Едно от тях е – "Паметта на събеседника е ленива, а журналистът трябва да я събуди". Много ценен урок!

- Повече от две години водеше и авторското си предаване "Моите любовни истории". Кои изповеди няма да забравиш никога?

- Знаеш ли, че предаването "Моите любовни истории" стартира на 14 февруари 2003 година по телевизия "Планета". Сега пак на 14 февруари, девет години по-късно, тръгна и списание LOVE. Тази дата ми носи късмет! Първи гост в предаването ми беше Глория. И в брой номер 1 на списанието тя също присъства. Питаш ме за истории – много са тези, които няма да забравя. Добре помня сълзите на Ивана и на Кичка Бодурова, шокиращата изповед на Део за връзката му с мюсюлманка, признанието на Нели Рангелова, че мъж я е зарязал заради друг мъж, съкровената история на покойната вече Пепа Николова…Трудно ми е да изброя всички. За моя радост след предаването издадох книга и там събрах 30 от интервютата, излъчени в предаването. Така думите останаха и на хартия, а не само в архивите на телевизията.- Какво да очакваме в следващите броеве на LOVE? Стартирахте добре, но това нищо не значи – често сме виждали големи провали след успешни дебюти, особено в медиите?

- Във втория брой ще прочетете първото съвместно интервю на най-актуалната актьорска двойка в България – Радина Кърджилова и Деян Донков, с ексклузивна фотосесия.

Ще публикуваме изключително откровен разговор с Меглена Кунева, която избра нашето списание за своята съкровена изповед. Ще отразим с много снимки и партито за старта на нашето списание. Вярвам в бъдещето на LOVE, защото всяко нещо, правено с любов, е обречено на успех!

Стр. 82

Leave a Reply