Apple: Без YouTube на Google в iOS 6

13 Август 2012 

От Apple обявиха, че платформата за споделяне на видео YouTube на Google няма да бъде включена в следващата версия на софтуера за iPhone и iPad, което е последното доказателство за ескалиращата конкуренция между двете компании, пише Bloomberg.
Apple включиха YouTube като основно приложение откакто iPhone дебютира през 2007 г. След като Google влязоха на пазара с техния софтуер Android (който сега е най-използваната операционна система за смартфони), отношенията между двете компании се влошиха. Apple също така планират да заменят Google Maps с тяхна собствена разработка в следващата iOS.
“Техните две екосистеми се отдалечават една от друга. Това са две компании, които се съгласяват, че просто не искат повече да работят заедно”, споделя Карл Хув, анализатор в Yankee Group.
Потребителите ще видят ефектите от това противопоставяне в следващата версия на мобилния софтуер на Apple, която ще се появи по-късно тази година. Лицензът за включването на YouTube в нови устройства на Apple вече е изтекъл, обявиха от създателите на iPhone. Потребители, които искат да ползват YouTube на iPhone, ще трябва да го отварят чрез броузера Safari или чрез приложение за сваляне от App Store.
Аpple смятат да представят следващия iPhone на 12 септември тази година, който ще е с последната версия на iOS.

 

Leave a Reply