APRA, Ogilvy, Intelday Solutions и All Channels ще работят за Европарламента в България

www.capital.bg I 10.07.2014 г.

Комуникацията на ЕП в България ще струва 660 хил.лв. за четири години

Договори за комуникация за общо 330 хил. евро (близо 660 хил.лв.) без ДДС е сключило Информационното бюро на Европейския парламент в България, показва регистъра на обществените поръчки TED. Проектът е разделен на няколко позиции, които са спечелени от APRA Porter Novelli, Intelday Solutions, All Channels Communication Group, Ogilvy & Mather София и белгийската MCS Kick&Rush.

Информационното бюро има нужда от агенции, които да се занимават с кетъринг, връзки с обществеността, създаване и редактиране на информационни материали, графичен дизайн и отпечатване, специални мероприятия.

Най-голямата комуникационна задача в обществената поръчка са специалните събития. Общият бюджет по това звено е 180 хил. евро без ДДС, а победителите са двама – APRA Porter Novelli и Ogilvy & Mather София. От втората агенция обясниха пред "Капитал", че това е рамково споразумение. Бюрото ще възлага всяка конкретна нужда за организиране на събитие на първия избран изпълнител, а в случай, че фирмата не може да се справи с изискванията, задачата се прехвърля към втория.

ПР агенцията Intelday Solutions ще работи по три различни задания на Европейския парламент – връзки с обществеността, графичен дизайн и отпечатване. Общата стойност на спечелените от агенцията проекти е 100 хил.евро. Изпълнителният директор на Intelday Solutions Деница Сачева коментира, че договорът е рамков и обхваща период от четири години, а предстои да се обсъдят детайлите около конкретните проекти. Общо пет агенции са кандидатствали в конкурса за ПР обслужване, а за графичен диразйн и отпечатване кандидатите са били съответно трима и двама.

All Channels Communication Group, която тази седмица стана ПР агенция на най-големия мобилен опетатор "Мтел" ще предоставя кетъринг за мероприятия и други комуникационни дейности, става ясно още от обявлението в TED. Договорът на агенцията с Информационното бюро е на стойност 30 хил.евро. След обществена поръчка в края на миналата година All Channels стана и рекламна и ПР агенция на все още непостростроения "София тех парк". Бюджетът на поръчката е общо 490 хил.лв., срещу които сдружението  "Ол Ченълс-Беневент" ще работи за рекламната комуникация на Парка в продължение на две години.

Регистрираната в Белгия MCS Kick&Rush ще отговаря за създаването и редактиране на информационните материали на ЕП, а стойността на тази позиция е 20 хил. евро за четири години.

Оригинална публикация

Leave a Reply