AстраЗенека България получи награда Stevie 2011

Go Green Communications I 3.08.2011

За втори път компанията е отличена в категорията „Програма за корпоративна социална отговорност на годината в Европа”

3 август 2011, София.

Българският екип на фармацевтична компания АстраЗенека е отличен със специална награда на престижните международни бизнес награди „Stevie Awards 2011”. Компанията получи признание в категорията „Програма за корпоративна социална отговорност на годината в Европа” за активната си социално отговорна политика, с основни приоритети подобряване на здравето и качеството на живот и повишаване на здравната култура на българите, развитие на потенциала на младите хора в страната и реализация на кампании с дългосрочен общественополезен ефект.

В тазгодишното издание на Stevie Awards взеха участие над 3000 кандидатури от над 40 страни от цял свят.

АстраЗенека за втори път е отличена в престижния международен конкурс, след като през 2007 г. спечели наградата за най-добра социално отговорна програма в Европа.

За социално-отговорните си инициативи АстраЗенека е удостоена с награди в редица национални конкурси. От началото на 2011 г. компанията беше отличена с наградата на в. Пари за участие в проекти с дългосрочен общественополезен ефект в конкурса „Социално отговорна компания на годината” и в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите с две отличия за „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в знанието”.

„Посвещавам наградата на изключителния екип на компанията, който влага много енергия и любов в реализацията на проекти в полза на обществото. Глобалният бизнес изисква глобална отговорност и необходимостта да бъдем добри корпоративни граждани. Индустрията има право да успява, само ако всеки един продукт, услуга и инициатива добавят стойност за обществото. Международното признание, което получаваме с наградата Stevie и отличията в националните ни конкурси са стимул за всеотдайност и вяра в утрешния ден и по-доброто бъдеще!” – заяви Зоя Паунова, Изпълнителен директор на АстраЗенека България.

Официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Stevie Awards 2011” ще се състои на 11 октомври 2011 в Абу Даби.

За АстраЗенека

„АстраЗенека“ е сред водещите фармацевтични компании в света с лекарствени средства в седем големи терапевтични области – онкология, сърдечно-съдови, стомашно-чревни и белодробни заболявания, заболявания на централната нервна система, интензивно лечение и анестезия.

Всеки работен ден компанията инвестира повече от 20 милиона щатски долара в областта на разработването и проучването на нови медикаменти.

В България „АстраЗенека“ разгръща активна социално отговорна програма, насочена към подобряване на здравето и качеството на живот, и работа с младите хора. За своите социално отговорни инициативи компанията е удостоена с редица престижни отличия в национални и международни конкурси.

За Stevie Awards

Stevie Awards e конкурс, създаден през 2002 г. с цел да даде обществено признание на постиженията и положителния принос на организациите и работещите професионалисти по света.
Международните бизнес награди Стиви (в превод от гръцки “коронясан”), наричани също така „Бизнес Оскари“, са единствените в света, които отличават най-високите постижения на бизнеса в глобален мащаб.

За допълнителна информация:

Стоянка Муховска
02/ 971 25 34
stoyanka.muhovska@astrazeneca.com

Leave a Reply