Атака обвини Асен Григоров и Нова в изпълнение на политическа поръчка

www.bnews.bg | 01.09.2010

Според вестника продуцентът дал трибуна за нападките на Иван Костов срещу правителството и му спестил неудобните въпроси около отцепването на цели структури от партията му в Кърджали, Крумовград и Смолян и вливането им в партия Атака.
Продуцентът на сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България" Асен Григоров изпълни политическа поръчка на ДСБ,
като даде трибуна за нападките на Иван Костов срещу правителството и му спести неудобните въпроси около отцепването на цели структури от партията му, пише в сряда в. Атака. Според изданието Григоров, който през 2002 г. оглавяваше информационния отдел на СДС, умишлено е открил политическия сезон в Нова тв с пиар акция на синия лидер, въпреки че той има най-малко депутати в НС.
Асен Григоров беше въведен в Нова телевизия от фалиралия олигарх Иво Прокопиев, за да търгува с влияние в негова полза.
Според вестника Иван Костов, който отдавна мечтаел за мястото на Дянков като финансист номер едно,
критикувал с езика на БСП икономическата политика на ГЕРБ. В същото време водещата Ели Гигова, дъщеря на оръжейния олигарх Николай Гигов, който бил изключително близък с президента Първанов, не пропуснала да попита Костов за клеветите на марионетката му Атанасов по адрес на Волен Сидеров и угоднически му спестила неудобния въпрос защо цели структури на ДСБ в Кърджали, Крумовград и Смолян се вливат впартия Атака.
Въпреки настояването на пресцентъра на Атака Нова телевизия не излъчила интервю с бившия областен координатор на ДСБ за Кърджали Димитър Топалов. Отдавна са известни топлите отношения на Костов с ръководството на Нова телевизия, началото поставя първият собственик на телевизията сърбинът Дарко Таминджич, пише още вестникът. Именно при управлението на правителството на Костов Нова телевизия се сдобила с лиценз за ефирно регионално излъчване в София. По тази причина и днес лидерът на ДСБ намирал широко поле за изява в ефира на Нова тв.
Звездата на Асен Григоров изгрява в икономическото предаване на БНТ "Плюс минус" през 1993 г. заедно с кредитния милионер Билян Балев, понастоящем бизнесмен и бивш собственик на спортната тв Ринг. Според запознати тогава двамата диктуват кои икономически новини ще се отразяват в ефира на държавната телевизия и печелят добре, заигравайки се с едрия бизнес. Понастоящем според информационната система Апис, Григоров участва в съвместен бизнес с мъжа на Надежда Михайлова – Светлин Нейски. Двамата са в управата на "София Ленд" АД.
С бившия пиар съветник на Симеон Сакскобурготски – Елена Вълчева – Янева, Григоров е собственик на "Лев Технолоджис" АД. Има участие и в "Юлен" АД, която е изградила лифтове на Банско. Когато отиде да работи в пресцентъра на Раковска 134, се понесе слух, че тогавашният председател на СДС Надежда Михайлова го карала да напусне фирмите, в които участва, за да не компрометира партията.
След пребиваването си на Раковска 134, Григоров се завърна на старото си работно място в БНТ. Там пое сутрешния блок "Денят започва", за да го напусне през ноември 2007 г., когато отиде като изпълнителен директор в новосъздадената retv. Тя просъществува много кратко време и според служителите й именно самовлюбеността на Григоров и липсата му на диалогичност в работата са били основните причини за провала.
След това Григоров отиде като продуцент на сутрешния блок на Нова телевизия. Досега се отличи най-вече с безумните си и неуспешни опити да намери партньор на Лора Крумова и с все по-свиващия се рейтинг на "Здравей, България". Предаването, което до преди година се гледаше от над 140 хил. зрители в часовия пояс между 08:00 – 09:00, сега едва събира 80 хил. по данни на пийпълметричната агенция GFK. Според мнения в Интернет форумите сутрешният блок на Нова тв предава прекалено тенденциозно и необективно темите от деня и това отблъсква зрителите.

Оригинална публикация

Leave a Reply