Аудиторията на сайта за социални новини svejo.net достигна 1/5 от онлайн потребителите

в. Пари | Пламен ДИМИТРОВ | 08.03.2011
 
Страницата се превърна в третата по обхват дигитална медия според данните на агенция "Гемиус"
 
Сайтът svejo.net обяви, че по данни на агенцията за онлайн проучвания "Гемиус" вече е станал третата по обхват дигитална медия в страната. Сайтът работи на принципа на т.нар. социална медия, при която потребителите гласуват за новините, които да се появят на началната страница. Основното съдържание обаче се формира от други информационни източници, блогове, специализирани сайтове и др. Преди svejo.net се нареждат само утвърдените медии btv.bg (bTV Media Group) и vesti.bg (Нетинфо), казват от екипа на компанията. Обхватът на интернет медията достига над 670 хил. от българските интернет потребители, или 19.78%. Това представлява увеличение на обхвата с 9.13 процентни пункта по данни на "Гемиус" за България.
 
Социалният елемент в търсенето
Според екипа на сайта икономически и социално активните хора променят начина си на информиране, като все повече разчитат на социалния елемент при търсенето и намирането на информация. На сайта дневно се появяват 1500 нови публикации, 15 хил. гласуващи дневно, които ги сортират и отсяват, и над 3000 коментара. Сайтът има редактори, но дневният ред на новините се определя от хората, които публикуват, коментират и гласуват, определяйки важните теми за деня.
Според екипа на svejo.net рекламодателите в страната също разчитат на социалната медия, защото тя е била един от първите интернет сайтове в страната, които започнаха да предлагат най-актуалните рекламни формати спрямо тенденциите по света за социален маркетинг.
Нововъведения
От екипа казват също, че за настоящата година са планирали голям брой нововъведения в начина на работа на сайта. Предстои от бета-версията си да излезе "Моето Svejo", което цели да улесни достъпа на читателите до по-важна за тях информация. Вече всеки регистриран потребител ще може да следи публикациите на негов приятел, познат или друг човек, който публикува материали в медията.
 

Стр. 19

Leave a Reply