AVON достигна 1 милиард долара дарения за благотворителност в глобален план

Avon I 28.04.2016

За 15 години в България кампанията „От любов към живота“ е набрала 1 500 000 лв.

Avon и Фондацията за жени достигнаха невероятните 1 милиард долара дарения за благотворителните каузи „От любов към живота” и „Говори открито срещу домашното насилие” в световен мащаб. Към днешна дата от Аvon са вдъхновили около 175 милиона души да се включат в каузите срещу рака на гърдата и домашното насилие, а помощта на Фондацията е достигнала до 30 милиона души чрез дарения и програми за подпомагане.

„От основаването на Avon преди 130 години, компанията се стреми да даде безкрайни възможности на жените, вдъхвайки им увереност в себе си, финансова независимост и подобрено здраве и превенция”, споделя Шерил Хайнонен, президент на Фондацията за жени на Avon. ”Нашите Представители и техните клиенти са в сърцето на това постижение от 1 милиард долара. От името на Avon и Фондацията за жени, им благодарим.”

В България общата сума е 1 575 000 лв., от които 1 500 000 лв. за кампанията „От любов към живота“. С тях са осъществени над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледа на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата – мобилен мамограф и ехограф, ехографска апаратура за 7 болници в страната. Последното дарение от 100 000 лв. е за програмата „Бъди до мен“, която ще осигури психологически, юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, практическа и информационна подкрепа по време на цялото лечение, както и профилактични прегледи. Програмата предстои да стартира през месец юни 2016 г.

От началото си през 2011 г. до сега, кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ у нас е дарила 75 000 лв. на своя партньор в България. Сумата е помогнала на над 1000 жени да получат психологически и юридически консултации със специалисти, а през 2015 г. част от средствата подпомогнаха обзавеждането на първият кризисен център в Димитровград. Набраните средства тази година ще се използват за стартиране на денонощна специализирана телефонна линия за жертви на домашно насилие, която се очаква да бъде активна през ноември 2016 г.

Leave a Reply