AVON и Чиполино ЕООД са новите членове на Български дарителски форум

Български дарителски форум I 2010-03-18

И двете компании подкрепят активно различни важни обществени каузи

AVON инвестира в профилактика и ранна диагностика на рака на млечната жлеза и всички по-значими дарителски проекти и инициативи на компанията са ориентирани към тази кауза. Една от кампаниите с най-голяма публичност е „От любов към живота”, която AVON организира за 7-ма поредна година и чрез която осигурява по-достъпна ранна профилактика срещу рака на гърдата. За този период са дарени първите в България мобилни мамограф и ехограф, с които са посетени над 50 населени места и са осигурени над 22 000 профилактични прегледи на жени на територията на България. AVON инвестира в популяризиране на проблема, работи за информираността на жените и за осъзнаването на смисъла от профилактичните прегледи и ползата им за ранната диагностика на рака на млечната жлеза.
Преди дни AVON лансира и две нови инициативи, също насочени към решаването на общественозначими проблеми. Чрез инициативата «Здравей, мое зелено утре» AVON обединява повече от 65 държави, като дарява 1 000 000 долара и поставя началото на глобална инициатива за набиране на средства за възстановяване на тропическите южноамерикански гори.
Фондация за жени AVON също навлиза в ново партньорство. То е с неправителствената организация Vital Voices, която обучава и подкрепя жени- лидери, работещите по социални програми в инициатива „Глобално партньорство за край на насилието над жени”.
AVON и Фондация за жени AVON ще дари на Vital Voices 1 200 000 долара. Това партньорство цели, чрез различни програми да намали насилието над жени в над 15 държави.
Чиполино ЕООД инвестира в сферата на здравеопазването, но по-скоро в посока на обновяване и ремонт на акушеро-гинекологични кабинети, стаи за изписване на новородени, стаи за отдих и др. в различни болници в страната. Целта на компанията е да предостави по-добри условия за здравни прегледи и помощ на бъдещите и настоящи майки на територията на Пловдив и София.
С двете нови компании членовете на Български дарителски форум стават 39.

Български дарителски форум е членска организация, която обединява големите дарители в България.
Членовете на Форума подкрепят каузи в сферата на социалните дейности, екологията, културно-историческото наследство, образованието и здравеопазването.
Повече за организацията може да научите на: www.dfbulgaria.org 

Leave a Reply