Бареков падна от “БарЕкадата”

в. Капитал | 2009-11-21

Болест, дълъг отпуск или специализация в Америка. Кое е вярното?

Николай БарековВсъщност Николай Бареков е в дълъг отпуск от bTV, след който едва ли ще се върне на екран. Това казват три различни източника от телевизията, които приемаме за добре запознати с най-обсъждания журналистически казус тази седмица. Един от тях поясни, че за освобождаването на водещия са били проведени две заседания – едното миналия петък, а другото в понеделник, когато е било взето окончателното решение за сваляне на Бареков от ефир. Между причините е забъркването на водещия с Делян Пеевски – синът на Ирена Кръстева и шеф на половин дузина медии, финансирани от Корпоративна банка, в сайта bnews.bg (в миналия брой писахме за нов информационен сайт, свързан със същата група, в чието създаване участва и Бареков).
На другия ден той не се появи в предаването "Тази сутрин" и в кръстената на създателя си рубрика "На БарЕкадата". Слуховете, че е уволнен, се разпространиха моментално от фейсбук до жълтите павета. Те бяха отхвърлени от PR екипа на медията с обяснението, че водещият е болен от свински грип. До края на седмицата Бареков липсваше от екран и предаването се води само от Анна Цолова. Последваха серия от разнопосочни обяснения за липсата на Бареков от екрана.
"Николай Бареков ще се върне на работа, когато се възстанови. Няма как да предвидим колко време ще му трябва за това", обясниха на следващия ден от PR екипа на bTV. Преди време с болест от bTV бяха обяснили отстраняването на Петя Стефанова като водеща на сутрешния блок. Междувременно пресаташето на Красимир Гергов, който се представя като консултант на bTV, заяви: "Преди седмица Николай е поискал да ползва отпуск, защото се е чувствал болен, и най-вероятно иска да почине малко по-дълго от тежкия режим на работа на сутрешния блок."
Самият водещ също се обърка в обясненията. Първо агенция БГНЕС цитира водещия, който заявява, че е болен. По късно пред "24 часа" обясни, че може да се наложи да влезе за 2-3 дни в болницата, после, за да се застрахова от бъдещи клюки, поясни, че след Нова година заминава за няколко седмици в САЩ на специализация. Той имал намерение да залегне здраво над английския, за да го владее до степен да води предаване в ефира. "Когато изчезна от екрана, веднага започват слухове, че са ме уволнили. Не знам защо", коментира учуден Бареков пред "24 часа"
Бдителни хора забелязаха, че всъщност, докато Бареков се е лекувал от тежката болест, колата му – джип БМВ Х5, е паркирана пред редакцията на сайта bnews.bg на площад "Народно събрание" 9.

Стр. 39
 

Leave a Reply