Бареков ще конкурира “Фокус” с информационна агенция

в. Поглед | Надежда НИКОЛОВА | 2009-11-27 

Николай БарековЖурналистът слезе от екран, иска да е директор водещият на "Тази сутрин" Николай Бареков не е част от екипа на bTV от понеделник. "Бареков подаде молба за напускане с мотивите, че има други творчески планове в сферата на медиите. Ръководството на bTV му благодари за работата, като водещ на предаването "Тази сутрин" и му пожелава успех!", каза за ПОГЛЕД пиарът на bTV Ангел Каспарянов.
Водещият на сутрешния блок на bTV Николай Бареков, напусна телевизията след седем години работа, но се сбогува със зрителите не от екрана на медията, а с есе в личния си блог.
"През последната година зачестиха и увеличиха настойчивостта си към мен интересните предложения от авторитетни медии у нас и в чужбина за продължаване на творческата ми дейност и участието ми в различни съвместни проекти, написа в блога си той. – Взех своето съдбоносно за мен решение да приема много висок ръководен пост на друго място, а преките ми ръководители от bTV приеха с разбиране и добро отношение, присъщо само на най-голямата медия, моето желание."
Журналистът обаче все още отказва да съобщи в коя медия е новият му висок ръководен пост. Едни от най-упоритите слухове са, че това е новинарската мрежа Bpost, която обединява сайтовете Bnews.bg, Bpost.bg и News4000.bg. Централният офис на мрежата е на пл. "Народно събрание" 9, където Бареков често е засичан през последния месец.
Официално зад проекта стои политологът Димитър Аврамов, който е собственик на компанията, която хоства сайтовете. Той обаче отрича Николай Бареков да има нещо общо с информационната мрежа.
По-вероятно е Николай Бареков да оглави създаването на нова информационна агенция, която пряко да конкурира агенция "Фокус". За амбициозния проект се заговори веднага след изборите. Тогава в медианите среди се твърдеше, че зад него ще стои рекламният бос Красимир Гергов. Магнатът не веднъж е казвал, че бъдещето на медиите е в интернет, като акцентът трябва да е върху мултимедията и информацията.

Стр. 1, 5

Leave a Reply