БАРМ връчва наградите “Св. Константин-Кирил Философ”

в. Нов живот, Кърджали | 2010-05-13

Българската асоциация на регионалните медии ще връчи на 14 май в Приморско четирите първи награди “Св. Константин-Кирил Философ" за най-добри постижения в 4 области на журналистиката. Номинираните от 28 регионални вестници, членуващи в организацията, се състезаваха в категориите “разследваща журналистика", “коментар и анализ", “очерк, интервю" и “репортаж".
Тричленно жури в състав Алексения Димитрова от в."24 часа", Йово Николов от в. “Капитал" и Таня Буруджиева, политолог, оцениха професионалните качества на своите колеги от местните вестници. На тържествената церемония в комплекс "Магнолиите" в Приморско лично президентът на Републиката Георги Първанов ще награди победителите.
Празник има и вестник "Черноморски фар". Той става на 90 години.
Юбилеят на бургаското издание съвпада с Международната инициатива за морските фарове и се превръща в част от нея. Черноморските общини, всяка от които има морски фар на територията си, се включиха в инициативата на бургаското издание за приемането на национален проект за опазването на тези уникални съоръжения. По този начин събитието придобива истински морски характер, а присъствието на държавния глава и журналисти от всички регионални вестници в страната, заедно с колеги от националните, го превръща в значимо национално събитие. Президентът ще се срещне с така наречените "фаропазачи" – инициативен комитет за създаването на международна общност за съхраняването на фаровете в Черно, Азовско и Каспийско море. Ще бъдат раздадени и специалните награди на "Черноморски фар" – "Вестоносец", които се връчва веднъж на 5 години.

Стр. 3

Leave a Reply