БДВО награди най-успешните PR кампании и проекти в конкурса „PR Приз 2012”

БДВО I 17.05.2012

Единадесет първи места и три специални награди получиха кандидатствалите в конкурса организации

17 май 2012 г., София
Българско дружество за връзки с обществеността обяви победителите в дванадесетото издание на конкурса за постижения в сферата на комуникациите „PR Приз“. Награждаването се проведе на 16 май 2012 г. в Хотел Метрополитен. Конкурсът предизвика сериозен интерес от страна на PR агенциите и комуникационните отдели на компаниите и организациите в България, като 46 проекта бяха подадени за участие в конкурса “PR Приз 2012”. С пълна зала и настроение, Дружеството обедини PR общността в България и награди успешната работа на комуникационните специалисти през изминалата година. Към победителите в конкурса, партньорите на БДВО връчиха и три специални награди – специална награда на КРИБ за социално отговорна PR кампания на организация от бизнес сектора и две специални награди на Дипломат Корпорейшън за подобряване качеството на живот в България.

Наградите на победителите и специалните награди бяха връчени от членовете на журито на конкурса – д-р Александър Христов, Председател на журито, Председател на БДВО и Акаунт директор в CIVITAS България; доц. д-р Десислава Бошнакова – преподавател в НБУ и собственик на агенция ROI Communication; Анелия Милкова – Управител на PR агенция Chapter 4 България; Радослава Ганозова – Директор „Корпоративни комуникации”, Актавис, Диана Пазаитова – Управляващ партньор, Fama Consulting; Цветелина Петрова – редактор в сп. Мениджър”, от представителите на медийните партньори – Коко Каменаров, Българска национална телевизия; Надя Маринова, b2b Media, и от представители на бизнес и неправителствения сектор в лицето на Асен Асенов – Член на УС на БДВО и Директор “Корпоративни комуникации” в ПОК “Доверие”, Красимира Величкова – Директор на Български дарителски форум, Нина Мирчева – Директор “Публични комуникации” в М-Тел, Петко Димитров – Заместник председател на КРИБ и Любен Станев – собственик на Дипломат Корпорейшън ООД и Председател на Асоциация „Качество на живота”.

Специален гост на награждаването на победителите в “PR Приз 2012” бе проф. Тодор Петев, учредител и пръв Председател на Българско дружество за връзки с обществеността, удостоен с признанието за PR легенда на България, един от първите преподаватели по PR в страната. Понастоящем проф. Тодор Петев е почетен Председател на БДВО.

Конкурсът PR Приз и единственият по рода си PR Фестивал в България се организират от Българско дружество за връзки с обществеността. Тазгодишният, шести поред PR Фестивал, който бе посветен на темата “PR следа и медийна среда”, предивика сериозен интерес от страна на комуникационните и медийни експерти в страната. В разгорещената дискусия присъстващите специалисти споделиха своите гледни точки и обсъдиха теми като актуални журналистически практики, здравословната граница между PR и журналистика и практикуването едновременно на двете професии, идва ли краят на пресата в контекста на онлайн комуникацията, ролята на PR за облагородяване на медийната среда и други.

В рамките на Шестия PR Фестивал за втора поредна година се проведе и реалити форматът M-Tel PR Challenge Contest. Състезанието бе разделено в два панела – за практици и за студенти, които се състезаваха по зададен от М-Тел казус в реално време. Казусът, по който работиха практиците, бе за популяризиране на Фонда за деца с ДЦП „Нека повярваме“, както на национално, така и на местно ниво, и привличане на допълнителни финансови средства от граждани и фирми. На студентите бе предоставена задача да измислят и да предложат PR кампания за представянето на HTC One X от М-Тел в България.

Конкурсът PR Приз 2012 се осъществява с подкрепата на PR агенция Chapter 4 България и “Дипломат Корпорейшън” ООД. Реалити състезанието M-Tel PR Challenge Contest се организира с подкрепата на М-Тел.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор на PR Приз 2012 и Шести PR Фестивал е БНТ. Медийни партньори са списание „Мениджър”, списание „SignCafe”, БТА, Jobs.bg, Human Capital, Investor.bg, b2b Мedia, Prnew.info, EventBox.bg, електронното издание „Медии и обществени комуникации” и AvantX Technologies.

Криейтив директор на “PR Приз 2012” и Шести PR Фестивал е Десислава Виткова, PR консултант в Go Green Communications и победител в първото издание на реалити конкурса M-Tel PR Challenge Contest.

Повече информация за фестивала и конкурса можете да намерите на специалния уеб сайт: www.prpriz.info

Контакти:
Пламена Павлова
Тел.: 02/ 495 85 82 и 0887 45 00 40
Е: office@bdvo.org 

Още по темата: Победители в “PR Приз 2012”

One Response to “БДВО награди най-успешните PR кампании и проекти в конкурса „PR Приз 2012””

  1. Победители в “PR Приз 2012” | PR&Медиа Новини Says:

    [...] [...]

Leave a Reply