Безплатната реклама във Фейсбук носи големи печалби

в. Класа | 2010-03-02 

Рекламата е двигателят на всеки бизнес, но твърде често не е по възможностите на малките фирми. Затова е полезно да се знаят безплатните вратички към нея, съобщава abcnews.com. Ето какво предлага Тори Джонсън, среден бизнесмен, който успява да привлече нови клиенти в предизвикателния икономически климат с почти нулев бюджет.

Създайте фен страница

Крис Майер от CM Photographics споделя, че 60% от бизнеса му с фотография в момента върви благодарение на безплатната му фен страница във Фейсбук. Там той качва снимки от сватбите, които е фотографирал, и така всички заснети гости имат стимул да станат фенове на неговата страница. Веднъж станат ли фенове, те автоматично се абонират да получават неговите новини и специални оферти.
Например той предлага безплатна фотосесия на годеж, в случай че решите да го запазите за сватбеното тържество. Така много от феновете му го ангажирали за фотограф на големия им ден. Магазини за дрехи също могат да публикуват снимки на нови колекции. Салоните за маникюри могат да помолят клиентите си да им станат фенове и след това да публикуват анкета за най-популярните цветове за маникюр през седмицата. Фейсбук предлага безплатни уроци как да започнете, когато вече сте си направили регистрация. Пускайте оферти или съвети чрез Twitter. Sprinkles Cupcakes е само един от представителите на бизнеса, които стимулират клиенти да посещават магазините им чрез подканване в техния уебсайт да станат последователи в Туитър. На всеки няколко дни компанията изпраща съобщения от рода на "Празнувайте националния ден на шоколадовия сладкиш! Първите 50 получават безплатен сладкиш." Това кара хората да отидат до магазина, а повечето от тях си купуват по още нещо. Помолете настоящите си клиенти да станат последователи на бизнеса ви в Туитър и започнете оттам. Собственик на магазин може да обяви разпродажби или да туитва специални "туитър" намаления.

Обявете бизнеса си в Google и Yahoo

Когато искаме да открием нещо, най-често прибягваме до лидерите в онлайн търсенето – Google или Yahoo. Google разполага с местна бизнес директория, където можете да регистрирате бизнеса си абсолютно безплатно. Гигантът за търсене дори дава възможност на ресторантите да публикуват менютата си или снимки на предястията и така желаещите могат да направят поръчка. А най-интересното е, че дори няма нужда да имате силно онлайн присъствие. Отворен е за всички видове малък бизнес – със стотици хиляди публикации. Нямате причина да не публикувате бизнеса си на тези две места. Единственото, което се иска от вас, е да видите как става с уроците, които Google предлага.

Рекламирайте се сами

Уебсайтът Help A Reporter е безплатен ежедневник, който разпространява медийни запитвания три пъти дневно до входящата ви поща от 70 000 блогъри, автори, телевизионни репортери и радиопродуценти. Често има интересни материали за собственици на малък бизнес – скорошни списъци набират малки бизнесмени за обсъждане на креативно финансиране в икономиката; други запитвания са за градинарски експерти, златари. Това е възможност за вас сами да работите за популярността си, без да правите разходи за реклама, твърдят от abcnews.com.

Стр. 15

Leave a Reply