БЕЗПЛАТНИ АКЦИИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ 2014

www.npo.bg I 29.04.2014

За пета поредна година Националната пациентска организация (НПО) е партньор на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ в провеждането на безплатни скринингови изследвания за посетителите на изложбата.

През всеки от дните ще се извършват изследвания за определени социалнозначими заболявания – хронични вирусни хепатити (21 май), скринингова акция за ХИВ/СПИН (22 май), тестове за белодробни заболявания (23 май). Те ще се провеждат в часовия диапазон 10.00 – 17.30 часа (или до изчерпване на количеството тестове).

Скрининговите акции за наличие на вирусни хепатити В и С се извършват от представители на НСБХ “Хепасист” и при необходимост хората ще получат консултация на място или ще бъдат насочвани към по-задълбочени изследвания. Представители на НПО могат да установят за 5-10 минути носителството на вируса на ХИВ – важно за ранното диагностициране и навременното лечение. Сдружение „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“ организира скрининговата акция за белодробни заболявания с цел откриване потенциалния риск от развитие на това сериозно заболяване.

Подробности за акциите на Националната пациентска организация можете да видите на сайта на изложбата – www.bulmedica.bg и на www.npo.bg.

Leave a Reply