Безразсъден избор на канали за реклама на туризма

в. Позвънете, Варна | 13.09.2010

Безразсъден е изборът къде да се рекламира българският туризъм по света с имиджовите клипове на страната. Това обяви Валентин Йосифов, представител на голям туроператор, пред БНР, пише Всеки ден. Той се усъмни и в критериите за подбор на фирмата-изпълнител.
"Нашите туристи не идват от цял свят. Основните дестинации са Румъния, Германия, скандинавските страни и Великобритания. Ние сме държава на семейния туризъм. В семействата с деца и в семействата изобщо има изследвания, където се вижда, че 80% от решенията къде да се отиде на почивка се вземат от жената. Аз познавам лично много малко жени в Западна Европа, които гледат Евроспорт, Евронюз, Нешънъл Джеографик и Дискавъри", заяви Йосифов.
Заместник-министърът на икономиката Иво Маринов отговори, че изпълнението на телевизионната реклама по четирите световни канала е по наследени договори. “Каналите, по които се излъчват тези клипове, са избрани на база проучване и те са записани в програмния фиш към самия проект. Парите, които се дават по тази програма, са само за излъчване, а не за самите клипове. Обществената поръчка за тяхното изработване, плащането на 60% от тяхното изработване се е случило през 2008 г.", каза още Маринов.

Стр. 31

Leave a Reply