Би Ти Ви стана бастион на чалгата

в. Уикенд | Иван ГЕОРГИЕВ | 2010-02-05 

Би Ти Ви изземва функциите на реанимиращата чалга телевизия "Планета ", констатират с неодобрение зрители. Най-гледаният и уважаван канал, превърнат в такъв благодарение най-вече на добрата и лишена от напудрена помпозност журналистика, се превърнал във фолкклоака, давайки последен пристан на замиращия мутренски жанр.
На Нова година веднага след полунощ медията излъчи запис от концерт на звездите на "Планета". Това пиршество на гнусния кич можеше да мине като моментно недоразумение, предвид на това, че чалгата замира, доказателство за което е свободният вход на турнета на пайнерките, триумфални в миналото.
Инвазията на жанра, дооскотил нацията, продължи в предаването "Шоуто на Слави’1. Там от няколко месеца се напъват да излюпят нови фолкзвезди. Това освен че граничи с порнографския вкус, също изумява, при положение че вече трудно си намират работа утвърдените звезди на фолка, а обществото в момента не дава признаци, че са му нужни нови кръчмарски идоли. Поредната доза изгъзица бе благотворителният концерт за Хаити, където гюбек-примадони се пробваха да разплачат зрителите и да ги отворят за благотворителност. Да бяха се обърнали към своите благодетели от престъпния вят, а не за левчетата на народеца, ако са толкова загрижени!
За капак, най-рейтинговият и най-качествен сутрешен блок "Тази сутрин" отдели в сряда солидна порция от безценното си ефирно време за лигавините на фолкпевеца Константин и ротациите в интимния му живот.
По дяволите, българският народ не се състои само от идиоти! Или някой се опитва да занижи качеството, а оттам и цената на телевизията, за която упорито се говори, че е на тезгяха за продан?

Стр. 64

 

Leave a Reply