Би Ти Ви вдига рейтинг с родни сериали

в. Труд | Соня СПАСОВА | 31.03.2011

 

Зрителите на Нова тв намаляват с 3%, а на БНТ с 2% за година

 

Тази пролет българските сериали вдигнаха рейтинга на Би Ти Ви спрямо същия период на миналата година, показват данни на агенцията за мерене на зрителски интерес ГАРБ. Тя бяха разпространени от самата телевизия.
През този месец Би Ти Ви поднови излъчването на “Стъклен дом", започна комедийният “Столичани в повече", готви се и трети – драмата “Седем часа разлика". Първият епизод на “Столичани в повече" с Любо Нейков, Кръстьо Лафазанов и Силвия Лулчева, миналата седмица събра над 2,14 млн. души пред екрана. Тв рамо на сериалите “дава" и кулинарното състезание “Лорд ъф дъ шефс".
Според пийпълметричните данни от 1 март досега Би Ти Ви е привличала средно 41,1% от всички зрители на денонощие. Година по-рано техният дял е бил 38,1%.
За същото време основният им конкурент – Нова тв, е намалила пазарния си дял. Така от 16,4% от всички зрители, които са гледали втората частна национална телевизия преди година, сега са паднали с около 3% и вече са 13,2% от зрителите средно на денонощие. Миналата пролет основен коз в програмата на Нова тв беше “Биг брадър фемили". Сега от телевизията край летището заложиха на изцяло нови проекти като “Метрополис" и играта “Аз обичам България", за да привлекат по-млада публика. Засега обаче те не успяват да се преборят с интереса към турските сериали и българския им отговор, които Би Ти Ви излъчва в най-гледаното време.
Спад е регистриран и сред зрителите на БНТ. Спрямо миналата година държавната телевизия е загубила около 2% от аудиторията си и от 9,6% вече е станала 7,6%.

Стр. 7

Leave a Reply