Би Ти Ви завежда дело срещу продуцента на “Господари на ефира” и “Пълна лудница”

www.dnevnik.bg I 22.04.2012

Би Ти Ви завежда дело срещу продуцента на "Господари на ефира" и "Пълна лудница", съобщи частната телевизия. Едновременно с това медията е прекратила договора на Магърдич Халваджиян като лице на шоуто "България търси талант".

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision Би Ти Ви да оповести договорите за предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница" телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни, се казва в официалното съобщение. Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура.

На 12 април Би Ти Ви се съгласи да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени, припомнят от медията. След като и до вчера обаче официална реакция от страна на продуцентите не дошла, за медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин освен в съда.

След като Магърдич Халваджиян не прие поканата на Би Ти Ви да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти с телевизията, Би Ти Ви прекрати едностранно договора му като жури на "България търси талант", заявяват още от Би Ти Ви и уточняват, че решението за това е във връзка с гореописаните факти, заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията Global Films, изпълнителен продуцент на "България търси талант".

На 11 април продуцентите от Global Vision Магърдич Халваджиян и Джуди Халваджиян дадоха специална пресконференция, на която обясниха, че са прекратили предаванията си по Би Ти Ви "Пълна лудница" и "Господари на ефира" заради опитите на телевизията да им налага цензура. Би Ти Ви отхвърли обвиненията и обяви, че всъщност продуцентите се опитват да продадат на друга медия проектите си, заради което поиска договорите да бъдат разкрити.

Оригинална публикация

Leave a Reply