Бюджетите за маркетинг в социалните медии ще се повишат през 2010

PRKernel.com I 2010-02-26

Социално медийните бюджети могат да се повишат с около 42% през тази година, според ново проучване на Internet Advertising Bureau (IAB). Откритията от новото проучване разкриват, че 88% от марките във Великобритания определят социалните медии като важни за техния бизнес, а една трета планират да отделят между 6 и 20% от техните дигитални маркетингови бюджети за социални медии през 2010, в сравнение със само 14% през 2009.

Проучването, проведено сред 80 главни маркетингови специалисти от някои големи международни марки – идентифицира популярността на социалните медии сред маркетолозите като ключов елемент за издигането.

Три трети (73%) от анкетираните споделят, че маркетинговия департамент е естествена среда за социални медии, докато 77% вече ги използват за да привлекат внимание и обсъждане, а други 75% ги използват за обвързване и осигуряване на подкрепа.

Много от анкетираните казват, че използват социалните медии за проучвания, като почти половината (47%) ги ползват за осигуряване на продажби. В условията на осъществяването, почти една трета (22%) вече са ги превърнали в основна част от тяхната комуникационна стратегия, а 20% ги използват в повечето си кампании.

В условията на определени платформи, проучването показва, че мониторинг на Twitter и социалните медии са най-важни, като 51% от марките активно ги ползват.

Страниците на Facebook са на второ място по влияние (47%), бранд общностите са трети (39%), и блогърите, видеото и визуалната реклама в социалните медии имат равни показатели.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply