Бивши колеги застанаха един срещу друг. Бареков е обиден на Ани Цолова, ще съди Нова тв

www.cross.bg I 06.03.2014

Николай Бареков завежда дело за оклеветяване срещу Нова телевизия и ще внеса сигнал в прокуратурата за наличието на сенчести капитали на медията, която, по думите му, е изцяло на подчинение на лидерана ГЕРБ Бойко Борисов.

Бившият журналист хвърли обвинения срещу Нова след като в студиото на сутрешния блок днес бившите му колеги Ани Цолова и Виктор Николаев заедно с журналистите Александър Симов от в "Дума", Полина Паунова от "Медиапул" и Сашо Диков, коментираха случая с наетата от лидера на "България без цензура" скъпа къща в столичнияквартал "Драгалевци" от фирма на негови подчинени млади дами, за която той плащал хиляда евро месечен наем.

 

Водещите уточниха,ь че са отправили покана към бившия си колега, сега лидер на "България без цензура", но той е отказал с аргумента, че не това е важната тема на деня. Обиден Бареков публикува отворен отговор на поканата в своя блог. "Доживях след 6 месеца чакане бившите ми колеги от bTV Ани Цолова и Виктор Николаев да ме поканят в Сутрешния блок на Нова телевизия. Поканата бе отправена от продуцента Илия, а темата, която сме щели да разискваме, е новата ми придобивка – "палат"", написа Бареков и попита: "Колеги, с това ли трябваше да привлека вашия интерес?"

 

Нова телевизия доказа нагледно на своите зрители, че е телевизия изцяло на подчинение на г-н Борисов и неговата партия. Бях разнищен до девето коляно, a личният ми живот беше представен в негативна светлина, в контекста на имуществото ми, в чието придобиване няма нищо незаконно", заяви Николай Бареков – лидер на „България без цензура", съобщиха от пресцентъра на партията. „Малкото имоти, които съм купил, са обезпечени с кредити и всяка стотинка от тях е доказана пред НАП. За разлика от Боянския бардак на Бойко Борисов още вчера представих пред медиите копие от договора за наем за една къща без никакви екстри в полите на Витоша. Още днес ще заведа дело за оклеветяване от НоваТВ и ще внеса сигнал в прокуратурата за наличието на сенчести капитали в НоваТВ и сайтовете, свързани с нея, заяви Николай Бареков.

 

От два дни в тези медии се води кампания за моето оклеветяване, която цели едва ли не да ме изкара политикът с "мръсни ръце". Напомням, че никога не съм бил на държавна работа и не съм злоупотребил дори с един обществен лев. Всичко, което имам, е декларирано пред съответните органи и съм първият, отказал се от банкова тайна, за да тече проверка на НАП срещу мен, моето семейство и моите доходи. Журналистите от Нова, в напора си да изпълнят поръчката на Борисов, стигнаха до там дори да разпитват портиера кой влиза и кой излиза в семейния ми апартамент", се посочва още в съобщението на Бареков.

 

„НоваТВ си затвори очите за Боянския бардак на г-н Борисов, който замени Боянския Сарай. Този истински палат е платен от партия ГЕРБ с парите на българските данъкоплатци. За тази злоупотреба с обществени средства днес сезирах Главната прокуратура и Сметната палата. Страхът и цинизмът на българските политици от операция "Чисти ръце" и от моята поява в политиката е огромен и те не подбират средствата, за да ме спрат. Обещавам, че ако спечеля предсрочните избори всички политически бардаци ще бъдат разбити и ще лъсне цялата истина за незаконно добитите имоти с откраднати от държавата пари на политици като Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Ще стигна докрай в разследването на приватизацията, позволила Цветелина Бориславова да купи с компенсаторки БТК и да придобие за една нощ най-голямата българска банка "Сибанк" и един от най-апетитните зимни курорти – Пампорово", пише Николай Бареков.

 

„Българският народ няма да бъде заблуден с евтини манипулации по мой адрес, защото никога не съм бил в политиката, за разлика от хора като Борисов и Цветанов, които от десетилетия са на държавна служба и не могат да дадат обяснение за невъобразимото си забогатяване и натрупване на имоти под формата на апартаменти и бардаци. Завършвам с въпрос към г-н Борисов: "Г-н Борисов откъде натрупахте своето имане, след като декларирате от 15 години, че дарявате вашата заплата за социална дейност? Имате ли документ, който да потвърди, че вие всеки месец сте внасял заплатата си в някакъв социален фонд? Ако имат, го представете – в противен случай Ви обявявам за лицемер и лъжец", заявява лидерът на „България без цензура".

Снимка: cross.bg 

Оригинална публикация  

Leave a Reply