Благотворителна вечеря за обучение на деца-сираци

PR Agency Anettevents I 19.09.2010

Една година Български кулинарен съюз

По случай първата си годишнина, Българският кулинарен съюз организира уникална благотворителна гурме вечеря под наслов „Седем звездни изкушения”.
Майстори на кулинарното изкуство предложиха на гостите изискани ястия и подбрани вина. Присъстващите на гала вечерята имаха възможността да се насладят на седем уникални специалитета като например карпачо от градинско цвекло, гарнирано с парфе от домашно козе сирене, балсамово-меден винегрет и букет от сезонни зеленчуци – едно от кулинарните изкушенията, с които готвачите погалиха сетивата на гостите. Черни блини, сьомга, калкан, хайвер, телешко и още какво ли не присъстваха в менюто на гурме вечерята. Специално за първата годишнина на Български кулинарен съюз бе подготвена и селекция от домашно сирене и кашкавал.
Готвачи от България, Русия и Гърция се погрижиха за уникалната вечеря. Мариян Костов, Анастасия Корсакова, Валентин Василев, Атанас Атанасов, Йонко Дяков, баба Стефка и Георги Сикулидис приготвиха заедно изисканите специалитети и споделиха с гостите част от техните майсторски умения. Заедно с поредицата от 7 ястия, бяха представени и вина от изба „Todoroff”, изба „Магура”, изба „Варна”, изба „Катаржина”, винарско имение „Драгомир”, специалната колекция на Зайков ЕООД.
Кулминацията на вечерта бе рибата – меч, тежаща 28 кг и уловена в Гърция специално за събитието. Водещата се опита да продаде рибата на търг, стартиращ от 900 лв., но за съжаление – неуспешно. След края на вечерта частно лице, пожелало анонимност закупи рибата-меч, която ще му бъде лично приготвена от майсторите готвачи специално за него и неговите гости.
Вечерята имаше благотворителен характер с цел набиране на средства за осигуряване на стипендии за деца-сираци, които ще се обучават в областта на ресторантьорството и ще стажуват в ресторантите на майсторите. Не случайно събитието бе организирано на големия празник Вяра, Надежда, Любов – майсторите и членове на Български кулинарен съюз пожелаха с труда си да дадат надежда и обич на няколко български деца. Български кулинарен съюз очаква на координатите на своя сайт деца-сираци от цялата страна да пуснат своите документи в сайта на съюза, за да станат част от програмата. Писмо с тази информация е изпратено и до множество училища от цяла България.
От продадени покани, томбола и продажбата на уникалната риба-меч, беше събрана сумата от 3956 лв., която ще бъде добавена във фонда на Български кулинарен съюз с цел осъществяване на програмата за обучение на деца-сираци.

Leave a Reply