Благотворителност измества скандалите по телевизията

в. Труд | Доротея ИВАНОВА | 24.07.2010

Телевизия без скандали ще гледаме наесен. Или поне така обещават продуцентите от "Олд скуул", които тази година ще правят две предавания по Нова тв – "Истината за нас" и "Bailando – сцена на мечтите".
Би Ти Ви пък ще отговори на удара с благотворителното шоу "Великолепната шестор-ка", където популярни лица пеят кой както може в подкрепа на благородна кауза. Другата
тежка артилерия на телевизията срещу Нова ще е сериалът "Стъклен дом", който вече ще се излъчва два пъти седмично през делничните вечери.
"Bailando – сцена на мечтите", което ще се завърти от септември, е българска компилация от две много популярни мексикански предавания – "Пей за мечтата си" и "Танцувай за мечтата си". В родния вариант на шоуто обикновени хора ще пеят и ще танцуват в продължение на 3 месеца под ръка с популярни личности. Голямата награда този път няма да е нито кола, нито пари, нито апартамент, а сбъдване на съкровената мечта на участника (виж интервюто долу).
"Истината за нас", другото ново предаване на Нова тв, въобще няма да прилича на "Цената на истината", твърди психоложката на шоуто Ани Владимирова. Сгодени двойки ще седнат на детектора на лъжата, за да си кажат истината в очите. Въпросите, на които ще отговарят, ще бъдат измислени от самите участници. А наградата ще е 100 000 лв. Досега 460 млади двойки са попълнили анкетни карти за участие.
"Великолепната шесторка" ще се завърти в ефира на Би Ти Ви през септември. Водеща ще е Ани Салич. Заради ангажимента си съм шоуто тя ще трябва за кратко да напусне новините на телевизията, а за нейна заместничка се спряга Виктория Петрова. Каква ще е каузата, за която този път ще се събират пари, продуцентите от "Глобал филмс" още не издават.
Преди 2 г., когато шоуто се завъртя за първи път по Би Ти Ви, бяха събрани над 1,8 млн. лв. за децата от дома за деца в неравностойно положение в село Могилино.

Стр. 21

Leave a Reply