Bloomberg Television съобщи, че е сключила договор за сътрудничество с Медийна група Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR I 4.02.2013

Лондон и София
Понеделник, 4 февруари, 2013

Медийна група Bulgaria ON AIR и Bloomberg Television обявиха, че са подписали договор за доставка на съдържание. Световният новинарски канал за бизнес и финансови новини Bloomberg Television става основен доставчик на бизнес и финансови новини и предавания за Bulgaria ON AIR. Телевизията, със седалище в София, излъчва на български език в цяла България.

“Много се радваме, че успяхме да сключим този договор за сътрудничество и че ще можем да доставяме ежедневни оригинални новини от Bloomberg Television – видеоматериали, интервюта и репортажи за зрителите и слушателите на Bulgaria ON AIR,” – заяви Малкълм Фрийд, Управляващ директор на Bloomberg Television за Европа, Близкия Изток и Африка. “Хората, които вземат глобалните решения и световните лидери разчитат на Bloomberg Television за верни, точни и актуални бизнес новини, а сега и зрителите, които гледат излъчванията на български език могат да се възползват от съдържанието, интервютата и репортажите, които правим.”

„За малко повече от една година, екипът на Bulgaria ON AIR спечели доверието на българския зрител. За нас е изключително признание, но в същото време и голяма отговорност, че можем за толкова кратко време да се похвалим с най-високите отличия както от средите на бизнеса у нас, така и на медийната гилдия в България. Вярваме, че сътрудничеството ни с екипа на Bloomberg Television ще вдигне още качеството на телевизионния ни продукт, ще постави пред нас още по-високи професионални критерии”, заяви Виктория Миткова, управител на медийна група Bulgaria ON AIR.

В рамките на договора, Bloomberg Television, излъчваща непрекъснат информационен поток новини за компании, личности и идеи, движещи пазарите, ежедневно ще предоставя оригинални интервюта, новини и друга програма, която ще се излъчва на български език от Bulgaria ON AIR. Със студиа в Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг, Bloomberg Television разполага с ресурс от 2400 медийни професионалисти в своите 146 бюра в 72 страни по света и предоставя задълбочени бизнес, икономически и политически новини. Журналистите на Bulgaria ON AIR получват достъп до международните студиа на Bloomberg.

за Bulgaria ON AIR:
Bulgaria ON AIR, стартира на 9 септември 2011. Това е единственият български ТВ канал за бизнес и финансови новини и анализи, с разпространение в България по кабел и сателит, а също и ефирно. Каналът е част от Медийна група Bulgaria on air, включваща още бордовото списание On Air, национална радио верига, интернет сайтове и мобилни платформи. Bulgaria on air притежава must carry лиценз.

Bulgaria ON AIR бе отличена с многобройни награди от индустрията и бизнеса, сред които годишната награда на БТТП за отразяване дейността на организацията; наградата на Асоциацията за допълнително пенсионно осигуряване за стартираща компания; наградата в конкурса ИН-5 на БСК, наградата на българския клон на Международната федерация за недвижими имоти /FIABCI/ за независимо отразяване на сектора.
На международния медиен фестивал Mediamix през 2012 Bulgaria ON AIR спечели две награди: за умна инвестиция и крос медия.
Bulgaria ON AIR два пъти е носител на отличието на БФБ за професионално отразяване на капиталовите пазари в България.
Bulgaria ON AIR спечели Златното перо на СБЖ и годишната награда на българската Асоциация на собствениците на земеделски земи.

Екипът на Bulgaria ON AIR е верен на принципите на обективното и цялостно отразяване на събитията и разнообразието на информация. Нашата мисия е да представяме на зрителите конкурентно съдържание и програма.

За още информация за Bulgaria ON AIR, посетете сайта http://www.bgonair.bg/ 

One Response to “Bloomberg Television съобщи, че е сключила договор за сътрудничество с Медийна група Bulgaria ON AIR”

  1. Authority Says:

    Бг он еър ми е много любима ТВ – много по-интелигентна от останалите!

Leave a Reply