БНР – най-големият музикален продуцент

в. 24 часа | Галена ГЮРЧЕВА | 2010-01-19

"БНР е най-големият продуцент на музика и детски предавания", похвали се шефът на националното радио Валерий Тодоров покрай 75-ата годишнина на медията. Генералният директор показа поредица от дискове, дело на издателската къща към БНР. Медията има намерение да организира и фестивал на анимационното кино в България.
"Модернизацията на радиото през последните няколко месеца включва цифровото излъчване, което БНР прави за първи път в България, както и 66 нови предавателя на ултракъси вълни", каза Тодоров вчера. Той представи и новия сайт на БНР, в който информацията се разпространява на 11 езика, включително и арабски.
Според проучване на маркетинговата агенция "Маркет линкс" през последните три години програма "Хоризонт" е спечелила 327 хил. нови слушатели. Завишен е интересът към обедния информационен блок. Програма "Христо Ботев" също е разширила слушателската си аудитория, най-вече в София. В момента най-голяма конкуренция на БНР били музикалните радиостанции.
Радиото подготвя и цяла поредица от
събития за отбелязването на своя юбилей. Тържественият концерт спектакъл на 25 януари ще се предава пряко по всички програми на БНР и по БНТ 1. На него ще бъдат раздадени и годишните награди "Сирак Скитник". Ще има и фото-изложба, подготвена от Иво Хаджимишев, представяща световноизвестни имена, гостували в БНР.

Стр. 29

Leave a Reply