БНР ще има нов директор на 20 май

www.dnevnik.bg | 2010-03-17

Съветът за електронни медии прие на днешното си заседание процедура за избор на генерални директори на БНР и БНТ, съобщи БТА.
Конкурсът за избор на директор на БНР започва на 24 март. От тази дата до 26 април ще се подават документи от кандидатите. От 26 април до 10 май ще има проверка на подадените документи, а на 11 май ще бъдат обявени допуснатите кандидати до събеседване. Разговорът с кандидатите ще се състои на 17, 18 и 19 май, а изборът на генерален директор на БНР ще бъде на 20 май.
Държавното радио в момента се оглавява от журналиста Валерий Тодоров, който беше избран на поста през май 2007 г. Мандатът му започна на 29 май 2007 г., когато изтече срокът на управление на бившата радиошефка Поля Станчева. Според Закона за радиото и телевизията директорите на БНТ и БНР имат право на не повече от два последавотелни мандата начело на медите. Това означава, че Валерий Тодор може да се кандидатира за втори мандат.
В съобщението на СЕМ обаче не се уточняват датите за процедурата по избор на избор на генерален директор на БНТ. Шефката на "Сан Стефано" 29 вече кара втори мандат начело на медията. Повторното й избиране от СЕМ беше през юни 2007 г. и то при пълно единодушие. Наскоро името на Пръмова беше свързано със слухове за евентуалното й назначаване на дипломатически пост след изтичане на мандата й. Тя обаче опроверга тази информация.

Оригинална публикация

Leave a Reply