БНР спечели приза на публиката

в. Дума | 22.08.2012 

Отличието бе получено по време на международния фестивал на музикалния филм във Велинград 

Българското национално радио получи наградата на публиката на Международния фестивал на музикалния филм "Николай Гяуров", който се проведе от 16 до 19 август във Велинград, за втора поредна година, научи ДУМА от Иван Върбанов. Организатори на събитието са Международната фондация за българско наследство "Професор Петър Детев", община Велинград и Историческият музей в града.
Анимацията "Продавач на надежда" – по стихове на Джани Родари, в превод на Валери Петров и музиката на Петър Ступел, спечели единодушно симпатиите и овациите на публиката. Рисуваната лента грабна приза в категория "Клипове" след оспорвана надпревара между повече от 50 участници, включително и от САЩ.
В рамките на международния музикален фестивал БНР зарадва децата с прожекции и на други свои анимирани филмчета към популярни детски песни, показани на специално организираното събитие "Детското утро". Малчуганите пяха и танцуваха с "Хитрото мишле", "Кенгуру", "Кошута", "Теменужка", "Цвете мило". Лъчезарни искрени усмивки, неподправеното веселие и много добро настроение изпъстриха празника.
"Щастливи сме, че усилията на екипа на Рекламно-издателската къща на БНР получават признание и продукцията ни се посреща с огромен интерес както от малки, така и от големи. До този момент сме издали 18 от най-известните детски български песни в анимиран и караоке вариант", посочи Радомира Михова, директор на РИК. Уникалното на този проект е, че продукцията, която се визуализира, е в изпълнение на талантливите певци от детската вокална група "Радиодеца" на БНР. Възпитаниците на Илина Тодорова бяха аплодирани в Латвия и насърчени от композитора Раймонд Паулс по време на турнето им в столицата Рига", уточни Радомира Михова.
По думите й до средата на септември Рекламно-издателската къща на БНР ще пусне в продажба и най-новата си продукция – петорен диск от рубриката "Златен български хит", който се издава по повод петата годишнина на Радио София, която ще бъде чествана на 17 септември.

Стр. 17 

Leave a Reply