БНР стартира днес новия си проект интернет радио Бинар

БНР, Новини в 20.00 часа | 19.07.2012

БНР стартира днес новия си проект интернет радио Бинар. Новият глас в модерната дигитална среда ще има ежедневно два пъти по 3 часа видеоблок на живо и 7 денонощни музикални канала. Първото българско интернет радио дава възможност на аудиторията си да излезе от матрицата на очакваното, като слушателят става и зрител, участник в социална мрежа. Той може сам да програмира своето участие и да изгражда своето радио чрез блок от възможности, които му предлага новият продукт. Репортерът Олга Иванова го представа в среща с директора на интернет и цифрови програми към БНР Паолина Новакова.
Паолина Новакова: Това, което дава възможност за нова форма на съществуване на радиото в интернет е възможността на базата на новите технологии да се поднася съдържание, обогатено с визия и с текст, т.е. да се надгражда съдържание, а съдържанието обаче си остава радио съдържание. На тази платформа, която е предназначена за младите хора и чиято цел е да върне младите хора към качественото съдържание на БНР, на обществената медия БНР, да върне младите като аудитория, е да им поднесе това съдържание на езика, на който те говорят. Това е цифровият език. Неслучайно ние се наричаме Бинар, това е една нова платформа, на която освен онлайн продукция, собствена, където младите ще говорят със своите връстници на езика на новите технологии, използвайки новите комуникации, новите социални мрежи, ще присъства и качественото съдържание на БНР, произведено от всички програми на БНР, където предавания от регионалните радиостанции ще стават достъпни навсякъде по света за всички българи, където музиката, българската музика също ще съществува и ще бъде избирана от българите по света.
Репортер: Казвате, че лицата на Бинар ще бъдат видими и в рамките на едни 6 часа видеопредавания?
Паолина Новакова: Да, защото имаме студио с камери. Видимостта ще бъде дотолкова, няма да наподобява телевизия, доколкото да покаже как се прави радио. Влизаме в кухнята на радиото, където виждаме едни млади хора, които говорят естествено, спокойно със своите връстници.

Leave a Reply