БНТ 2 разпитва кметове с нови студио и водещ

в. Дума | 16.02.2015 | Стр. 5

БНТ2 отново връща в ефира си публицистичното предаване "Питай кмета". В годината на предстоящи местни избори градоначалниците отново ще бъдат разпитвани в ефир, но този път от нов водещ – журналистката Ивета Шилигарова. Студиото на предаването също е с изцяло обновена визия. Зрителите могат да гледат "Питай кмета" два пъти месечно от 17,30 часа, а първата серия се завъртя нас на 13 февруари с гост зам.-кметът по строителството в Столичната община Ирина Савина.
През 2011 г. телевизията пусна "Питай кмета" като рубрика в предаването "Местно време". Идеята на екипа бе то да бъде връзката между жителите на София и кметовете на различните столични райони. В серия от репортажи предаването показа проблемите и проектите във всички 23 района на столицата. През 2013 г. то напусна границите на София, за да види как живеят и от какво се вълнуват хората в градовете и селата, част от Софийска област – Сливница, Драгоман, Костинброд, Ихтиман и Самоков.
Новата водеща на "Питай кмета" е част от екипа на БНТ 2 в София от самото създаване на канала през 2010 г. Зрителите могат да я видят сутрин в "Добро утро с БНТ 2" в преки включвания от различни точки на столицата. Проблемите на града Шилигарова показва всеки петък и в публицистичното предаване "Местно време". Завършила е журналистика в Софийския университет, а сега специализира политология.

Стр. 5

Leave a Reply