БНТ мина Нова по рейтинг

в. Телеграф | Ася ИВАНОВА | 10.07.2010 

Покрай световното първенство по футбол БНТ мина по рейтинг през юни Нова телевизия, която до неотдавна дишаше във врата на bTV за първото място.
Проучванията сочат още, че о6що 37,61% от зрителската аудитория е предпочела да гледа програмите на bTV през юни. 15,76% са гледали БНТ, а 12.11% – Нова телевизия. Това показват данните за зрителския интерес на TV Plan/TNS. Жените се оказаха по-големи почитателки на турските сериали, отколкото мъжете им на футбола, тъй като именно теленовелите отново са най-гледаното нещо за месеца, по-предпочитани дори от мачовете. На върха на класацията за зрителски интерес се.нареждат сериалите "Листопад" и "Двама завинаги" на bTV. Въпреки че първата частна национапна тепевизия заема 11 позиции в топ 50 за юни, на БНТ 1 за пръв път се падат цели 31 позиции в тази класация. 30 от тях са за футболните срещи от световното първенство, а другата – за "Шоуто на Канала". В топ 50 Нова телевизия присъства само с едно излъчване на "Биг брадър фемили – лайв" и "Биг Брадър фемили -Истината". Първенец През месец юни bTV отново се оказва първенец във всичко. И при новинарските емисии, и в сутрешните блокове лема първата позиция. Късната емисия на "bTV Новините" е предпочетена от над 1 млн. българи. "По света и у нас" на БНТ е на второ място с 963 хил. зрители, а "Календар" на Нова телевизия – на трето, с 419 хил. Сутрешният блок "Здравей, България" пък на Нова е вторият по гледаемост в своя пояс през юни със 104 хил.зрители.

Стр. 55

One Response to “БНТ мина Нова по рейтинг”

  1. Вергил Пенков Says:

    БНТ става най-популярна със световни първенства и подобни.
    А колкото до турските сериали – с колеги веднъж обсъждахме една статистика, в която “Листопад” беше с по-висок рейтинг от централните новини.
    Така че… нищо чудно. :)

Leave a Reply