БНТ пак търси млади лидери

в. 24 часа | 2010-04-08 

БНТ реши да търси за втори път младия лидер на България и стартира "Големият избор 2". До 31 март 109 души изпратиха своите двеминутни видеоклипове на тема "Проблемът, който мога да реша". Кастингът за избор на 12-те финалисти ще се проведе в събота.
Младежите са от цяла България и учат в 20 висши учебни заведения. Най-много са от СУ"Св. Климент Охридски", УНСС, На трето място са следващите в чужбина.
Сред кандидатите има пилот, който учи самолетостроене, има и момиче, прекарало живота си в Етиопия, САЩ и Франция, но завърнало се тук. Има кандидат от Българско вегетарианско общество, регистрирано като неправителствена организация и няколко кандидати от турски и ромски етнос.
Състезанието ще стартира на 13 май, а финалът ще е на 3 юни. Форматът е закупен от БНТ от канадската обществена телевизия Си Би Си, която трети сезон го излъчва изключително успешно под заглавието "Бъдещият велик премиер".
В първия сезон на "Големият избор" 12-те състезатели се срещнаха с Иван Костов, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Стефан Данаилов, Георги Пирински, Огнян Герджиков, Красимир Каракачанов, Меглена Кунева, Симеон Сакскобургготски и др.

Стр. 24

Leave a Reply