БНТ- Пловдив даде ефир на ново студентско предаване

в. Марица, ТВ 2 | 2010-03-15 | 00:01:01

"Студио ВУЗ" се нарича телевизионният проект на студенти от Пловдивския университет, чието пилотно предаване вече видя бял свят миналата неделя. Зад него стоят ентусиасти от академичните скамейки, окуражени от Студентския съвет.
Началото е още през октомври, а амбицията е предаването да се появява два пъти месечно в ефира на регионалната програма на БНТ- Пловдив. Водещ предаването е Станислав Балабанов, студент по българска филология, подбран чрез кастинг. Сценаристи и режисьори са Васил Харалампиев, Виктор Янчев и Дамян Грозданов, бъдещи политолози. Може би заради интересите им и предаването ще опитва да рови тежките теми на съвременна политика, макар че разчита и на младежката дързост.
В момента се работи "със черен хумор", по израза на един от сценаристите, върху темата за следващото предаване на 21 март – професионалната реализация на студентите. Какъв е резултатът след 4-5 години инвестиции и труд от страна на държавата и бизнеса, струват ли си усилията наистина и какво се случва с новоизлюпените висшисти? Предаването ще се излъчва всяка втора неделя на месеца от 17 часа, а в останалите недели ще има повторение.

Стр. 6

Leave a Reply