БНТ “замрази” шоуто на Денис Ризов

www.trud.bg I 31.10.2013

Поне до Нова година БНТ остава без шоуто "Денис и приятели", а феновете му в интернет се чудят какво става с любимците им.

Предаването е "замразено" дотогава, тъй като в момента се работи по промени в неговата концепция. Така лаконично обясниха от държавната телевизия вчера пред "Труд" защо вечерното шоу липсва в ефира. То не се излъчва вече втора седмица, а преди това вървеше известно време само в петък. В момента на негово място (между 23,00 и 0,30 ч.) е пуснат сериал.
Предложенията са направени, трябва само да се гласуват от управителния съвет на БНТ, но не е ясно кога ще стане това, каза от своя страна водещият Денис Ризов. Басистът на "Ахат" обясни още, че първоначално шоуто се е завърнало в есенния тв ефир без договор, но сега новият контракт е на път да се подпише.
Според данните на агенция ГАРБ едно от последните излъчвания на "Денис и приятели" на 4 октомври е събрало около 2% от всички хора пред телевизора след 23 ч.
Докато чакат да се върнат на екран, Денис и хората му водят преговори за интервюта с известни личности в САЩ, където музикантът има къща. В списъка им на първо място е бившият вицепрезидент на Щатите и известен неконформист Ал Гор. Самият Денис заминава отвъд Океана в края на ноември.
В края на миналия месец етичната комисия към Националния съвет по саморегулация обяви, че билборд с момиче, което показва среден пръст и така рекламира "Денис и приятели", нарушава нормите за морал и благоприличие. И затова трябвало да се свали.
Тогава стана ясно, че рекламната визия на огромното пано всъщност не е била съгласувана с БНТ, нито е дело на продуцента на "Денис и приятели" Георги Кузмов, а била лично решение на водещия.

Оригинална публикация

Leave a Reply