Богдана Лазарова напусна Дарик

в. Дума | 18.07.2011

Богдана Лазарова, която е дългогодишен разследващ журналист в Дарик радио, сензационно обави, че ще се разделя с медията. От 1 септември тя няма да е част от екипа на радиото, а дотогава е в отпуск.
Лазарова беше задвижващият двигател на Дарик в съдебния ресор, имаше и собствено предаване за разследваща журналистика със заглавието "Афера". В професионалната й биография фигурират и три авторски книги. Първата излиза на пазара през 2007 г. със заглавие "Афера". Втората й книга е "Държавна сигурност и изчезналите съкровища", която е по книжарниците от 2009 г. През 2010 г. на пазара се появи и "Оня списък – първият разгром на разузнаването".
ДУМА припомня, че през миналата година Лазарова бе наградена за "обективно отразяване на работата на съдебната система". Тя получи приза по случай Деня на конституцията от Съюза на юристите в България и Висшия съдебен съвет. Тогава Лазарова взе наградата в категорията "Електронни медии" заради материала "Как се краде фирма", излъчен в авторското й предаване по Дарик.
Засега Лазарова не обявява къде ще започне работа.

Стр. 5

Оригинална публикация

Leave a Reply