Бойко Борисов изгони разголени репортери от Министерски съвет

BNews.bg I 21.07.2010

Репортери, които не са облечени според етикета на институциите, не бяха допуснати до  извънредната пресконференция по повод доклада от Брюксел, организирана в Гранитната зала на Министерски съвет във вторник вечерта.

Поводът за неразбирателството между премиера и журналистите станала свиканата извънредно пресконференция по повод първия положителен доклад на Европейския съюз за България.

Събралото се множество пред Министерски съвет не е било допуснато, защото журналисти, фотографи и оператори са били по потници, къси панталонки и джапанки. Това е най-нормалното облекло за летните горещини, които в този ден са надхвърляли 30 градуса.

Въпреки извънредния характер на събитието нито един човек от медиите, облечен несъобразно етикета не е бил допуснат до събитието.

Помежду си колегите са коментирали, че при такива извънредни пресконференции трябва да се правят изключения. Официалният ден, в които попринцип се свиква Министерският съвет е сряда, тогава всички парламентарни репортери са облечени според порядките.

Въпреки че доводите на представителите на медиите са повече от логични министър-председателят Бойко Борисов е бил непреклонен. Етикетът е, за да се спазва, а потници и джапанки не фигурират в него.

Оригинална публикация

Leave a Reply