Бойко Станкушев за frognews: БНТ участва само със снимачен екип

www.frognews.bg | 07.01.2013

Вяра Анкова, генералния директор на БНТ, събира днес подчинените си, за да бъдат обсъдени бъдещите действия на националната телевизия относно обвинението на президента Росен Плевнелиев, че отговорност за гафа със сбърканата снимка в новогодишното му обръщение носи БНТ.
Това каза за frognews.bg Бойко Станкушев, член на Управителния съвет на БНТ. „На мен ми е малко странно, тъй като екипът на Плевнелиев, както и на всички предишни президенти, си правят цялостен план и сценарий, а от нас се изисква да предоставим снимачна техника, оператор и да заредим аутокюто с подготвения вече материал. Днес започваме разследване”, коментира Станкушев.
Той недоумява как може БНТ да бъде сочен за съавтор и да му бъде търсена отговорност за нещо подобно. „Това не е наш продукт, а е продукт на пиара на президента. Те от нас даже не наемат, а им се предоставя безвъзмездно снимачна техника.” Аз лично не съм притеснен, каза Станкушев, но се очакват официални данни след края на разследването.
Мен не ми е ясно защо след като 23 години президентите си отправяха приветствията изправени, той е седнал на един стол с кръстосани крака, коментира още Станкушев.

Оригинална публикация 

Leave a Reply