Болест “свали” Бареков от екран

в. "Дневник" I 2009-11-17

Николай БарековСлед като днес Николай Бареков не се появи като водещ в предаването "Тази сутрин", в медийните среди веднага се завъртяха слухове, че той е бил уволнен от Би Ти Ви.

От PR екипа на частната медия обаче опровергаха тази информация и обясниха, че журналистът е болен и това е наложило отсъствието му от продукцията. Самият Бареков не беше открит от "Дневник" за коментар до този момент и не е ясно колко тежко е заболяването му и колко дълго ще отсъства.

Това не е първият случай, в който се появяват информации, че Би Ти Ви отстранява водещия. Преди около година подобен слух беше тиражиран от един от масовите седмичници.

Николай Бареков е в екипа на Би Ти Ви от началото на 2003 г. Преди това той беше водещ на телевизия "Европа". Наскоро журналистът направи и свой блог за политически коментари "На БарЕкадата", който стана част от сайта на Би Ти Ви.

В последно време неофициална информация го свързва и с новия сайт bnews.bg. В последния си брой в. "Капитал" публикува материал, от който става ясно, че журналистът, макар и неформално, все пак е свързан с електронното издание, а съпругата му Евгения е в съвета на директорите на компанията, която е регистрирала домейна на сайта.

Оригинална публикация

Снимка: Красимир Юскеселиев, вестник "Дневник"

Leave a Reply