Боряна Пунчева стана шеф на филмопроизводството в БНТ

www.vsekiden.com | Яна Донева | 2010-02-16

Критериите за оценяване на проекти ще са ясни и прозрачни, обеща тя

Центърът за филмопроизводство вече си има нов началник и това е актрисата и режисьор Боряна Пунчева, научи “Всеки ден” от самата нея. Звездата от любимия детски филм “13-тата годеница на принца” седна на стола на Коста Биков след неговото пенсиониране преди няколко месеца.

С доста амбициозна програма Пунчева оглавява центъра, за който отдавна се говори, че е мястото, от което най-лесно се източва бюджетът на БНТ. “Честно казано, не съм се сблъсквала с подобен слух, нямам такива впечатления, но си давам сметка, че интересът към центъра е голям, защото да спечелиш тук проект е доста престижно. Това, което ще се опитам да направя, е да внеса по-голяма яснота и прозрачност на критериите, въз основа на които ще се оценяват проектите. Искам да е ясно защо един филм печели, а друг не”, обеща тя и допълни, че ще държи особено на младите кинорежисьори, затова и дебютите ще се увеличат.
“Имаме нужда от нови имена във филмопроизводството, на които да помагат вече утвърдените, но не толкова активни кино творци”, разясни Пунчева и подчерта, че бюджетът на центъра не е увеличен, както преди време бе съобщено. “Ще направя всичко възможно да намеря допълнителни средста за финансирането на проекти от национална значимост, каквато е екранизацията на “Железният светилник”, защото на всички ни е ясно, че той не може да се поеме само от БНТ”, каза още сценаристката на филмите “Генко” и “Детска градина”.

Оригинална публикация

Leave a Reply