Бранимир Братанов е новият Маркетинг директор на Карлсберг България

www.prinbulgaria.com   I 23.06.2014  

Бранимир Братанов е новият Маркетинг директор на Карлсберг България. Той ще отговаря за разработването и реализацията на цялостната маркетингова стратегия на компанията, както и за успешното развитие и популяризиране на нейните брандове в България. 

Бранимир Братанов има богат професионален опит в областта на маркетинга и комуникациите. Той се присъединява към екипа на Карлсберг България през август 2013 г., когато започва работа като бранд мениджър на марките Шуменско и Пиринско. Преди това Бранимир работи повече от 6 години на различни позиции в „Крафт фуудс България", където отговаря за развитието и налагането на марките в продуктовите категории „Шоколадови Десерти”, „Кафе миксове”, както и на шоколадите „Милка”. 

„Встъпването ми в длъжност на тази позиция е голяма чест за мен. Вярвам, че добрият маркетинг е от особена важност за реализирането на пълния потенциал за растеж на Калсберг България на пазара на бира, който е един от най-конкурентните и динамично развиващи се в страната”, сподели новият маркетинг директор.

Бранимир Братанов е завършил комбинирана бакалавърска програма по „Бизнес Администрация и Икономика” в Американския университет в Благоевград и е преминал редица специализирани курсове по маркетинг в Австрия, Германия и Великобритания. 

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдерът Somersby, който се произвежда и предлага в три разновидности – ябълка, круша и къпина. 

За Carlsberg Group

Carlsberg Group е четвъртият по-големина производител на бира в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 41 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. През 2012 г. компанията е продала 120 млн. хектолитра или около 36 млрд. бутилки бира. 

Оригинална публикация

Leave a Reply