bTV и БНТ в кралска битка за зрители

www.dartsnews.bg | 27.04.2011

 

БНТ и bTV влизат в кралски сблъсък. И двете медии ще отразяват сватбата на века – в петък Кейт и Уилям се вричат пред Бога и цялото кралско войнство. Частната медия цака с интервю със сина на Камила Паркър, а от БНТ ще предават 5 часа по сигнала на BBC.
Мариана Векилска ще бъде водеща в студиото на bTV от 12,30 часа. Освен прякото предаване от най-дългоочакваното светско събитие на 2011-а г., в рамките на три часа bTV ще предложи и още много включвания на живо от английската столица, ексклузивни репортажи, интервюта с част от поканените на сватбата и коментари на известни личности. Дни преди сватбата репортерът на bTV Петя Дикова засне ексклузивно интервю със сина на Камила Паркър – Tом Паркър Боулс, което ще бъде излъчено по време на живото предаване в петък. Камерата на bTV ще покаже и родното място на младоженката. А на живо от Лондон ще предава репортерът Стоян Георгиев. Той ще следи какво е настроението в английската столица, как обикновените граждани посрещат височайшата сватба и каква е организацията около това вълнуващо събитие.
БНТ пък е единствената телевизия в България, която като член на Европейския съюз за радио и телевизия, ще получи правата и ще излъчи близо 5-часовата церемония, заснета от британските партньори на най-влиятелната обществена медия на Острова – Би Би Си. Извънредното студио на 29 април също е с начало 12,30 часа. Водещи са Аделина Радева и Андрей Захариев. Специално за БНТ англикански свещеник ще обясни скрития смисъл на церемонията. На живо в предаването изтънчен познавач на кралския етикет ще покаже как трябва да бъде подредена масата за тържествената сватбена вечеря, която принц Чарлз ще даде в чест на кралската двойка. Преди това, в емисиите новини в 10 и 12 часа часа зрителите ще видят началото на събитието. В Лондон ще бъде и екип на БНТ, който ще предаде автентичната атмосфера на празничния ден. От там ще разказва кореспондентката от Германия Мария Стоянова. В 11, 05 пък от "Сан Стефано" ще пуснат документалния филм на Би Би Си „Уилям и Кейт – един кралски годеж”. С принос от близки приятели, историци, биографи и известни журналисти като Пиърс Морган, лентата показва много различния им произход и възпитание и проследява моментите, довели до годежа им, като обяснява защо двамата са толкова идеални един за друг и толкова популярни сред обществеността. От деня на раждането си принц Уилям е предопределен за живот, отдаден на дълга. Зрителите на БНТ ще видят как е израснал под светлината на прожекторите и се е научил да се справя със световната преса, но останал младеж, пазещ за себе си личния си живот. За разлика от него Кейт произхожда от обикновено семейство от средната класа, достатъчно богато, за да я изпрати в частно училище. Филмът прониква по-дълбоко в произхода й, за да разкрие невероятното й издигане. Тя ще стане първата жена извън аристокрацията, омъжила се за толкова близък до британската корона наследник след 1660 година. Съдбата ги среща в университета "Сейнт Андрюз" в Шотландия. През четирите години, които принц Уилям прекарва там, той е защитен от взора на медиите и живее толкова обикновен живот, колкото е възможно. Пътищата им с Кейт за малко не се пресичат по време на годините им на отпуск от университета, които прекарват в един и същ район на Чили, но в крайна сметка любовта между тях пламва, когато като колеги студенти делят обща къща.
Два дни след сватбата bTV ще прожектират игралния филм "Уилям и Кейт", създаден тази година в Германия. Тук също се разказва историята за деветгодишния романс между принц Уилям и Кейт Мидълтън от момента, когато дамата без благородническа титла за първи път запленява сърцето му. Въпреки огромния натиск от страна на семейството и неспирния интерес от медиите, които почти разделиха младата двойка, на финала истинската любов печели. Уилям най-накрая предлага брак на Кейт и тя се съгласява да го обича вечно. И да стане неговата принцеса

Leave a Reply