bTV и Нова – пак в рейтингова война

в. Седмичен Труд | Емилия ДИМОВА | 2010-02-10

Двата най-силни конкурента в телевизионния ефир – bTV и НОВА, се очаква скоро да си обявят истинска война за вниманието на зрителя. Първата ще разчита на готовността ни за приятна забава и будното човешко любопитство към уменията /и неуменията/ на чешитите, потърсили изява в новия формат "България търси талант". Другата – на вече спечелената от Биг Брадър аудитория, този път приканена да наблюдава резилите не на отделни откачалки или "вил" персони, а на цели семейства. Това, че битката ще бъде сериозна, вече се предусеща от рано-рано започналите рекламни кампании, които, разбира се, текат паралелно, както се очаква да вървят и предаванията. Изостряйки нетърпението на зрителя, bTV неуморно излъчва реакциите на атрактивните водещи и членове на журито с явни намеци за изключителните способности на участниците. НОВА пък е спретнала изключително успешен клип, в който талантливият Николай Урумов така влиза в кожата на "домоуправителя", че и зрителят би му се доверил да го "направлява" какво кога да гледа.
Кога точно ще започнат същинските ефирни сражения, още не е оповестено, но явно ще е " Скоро!", както постоянно ни напомнят от екрана. Ето и някои последни новини от фронтовете на двата формата.
След като същинските кастинги за шоуто приключиха, в последния ден на снимките водещите на " България търси талант" Мария Игнатова и Алекс Раева сами направиха изненада на журито. Преобразени до неузнаваемост, те се превъплътиха в популярния дует "Мили Ванили" с изпълнение на тяхна хитова песен.
Одобрените за следващия етап са 140 души, а той ще включва театрални кастинги, които ще трябва да отсеят най-добрите 40 участници. Зрителите бяха подгрети и със сведението, че Димитър Бербатов бил заклет фен на шоуто и не пропускал новините около него.
Екипът на "биг брадърите" пък оповести, че на кастингите във Варна открил идеалното щастливо семейство – мъж и жена от Добрич, заедно с двете им прекрасни момичета и женското им куче, буквално пленили продуценти и психолози "с естественост и разкрепостено поведение. Дали семейството ще бъде сред избраните, та зрителят да се наслаждава как им се влошават отношенията, не е ясно.
Ни сняг, ни студ успя да попречи на населението да се стича на кастингите, където продължават да се явяват колоритни образи. Сред тях са секс-бомба, бивше лице от корица на "Плейбой", брат на известна българска манекенка, двойник на "кадъра" на Биг Брадър Здравко, мъж с 50 професии, компаньонка от Русе със законния си съпруг, бременна в деветия месец жена, семейство любители на влечуги, които искали да влязат в Къщата с тях, 16-годишна туркиня с дете…
Нетърпелив ли си, зрителю? "Доскоро!" – по bTV и НОВА!
Стотици семейства са готови да се състезават за невиждано голямата награда на Биг Брадър фемили: кола, жилище и 200 000 лева.

Стр. 9

Leave a Reply