bTV и Pro.bg официално в един отбор

сп. Тема | 2010-02-21 

bTV преминава в ръцете на компанията на американския милиардер Роналд Лаудер Central European Media Enterprises (СМЕ), съобщиха от лондонския офис на досегашния й собственик News Corporation. Споразумението предвижда СМЕ да плати 400 милиона щатски долара за 100% дял от канала, фирмата на бившия американски посланик във Виена ще поеме и контрола върху двата специализирани канала на Рупърт Мърдок у нас – bTV Comedy и bTV Cinema, заедно със 74-те процента на News Corporation в Радиокомпания Си.Джей. Същата управлява няколко радиостанции в страната. "Продажбата завършва програмата на News Corporation за излизане от значителния й бизнес за ефирно наземно телевизионно и радиоразпространение в Източна Европа – се казва в официалното съобщение на досегашния собственик. – Сделката е обект на регулаторно одобрение от страна на българската Комисия за защита на конкуренцията, както и на други обичайни условия за приключване.
Консултант на News Corporation по продажбата бе JP Morgan, а на СМЕ – Дойче банк. У нас сделката координира рекламният консултант на медиите Красимир Гергов.
Към 31 декември на м.г. News Corporation разполага с активи за близо 56 млрд. долара и общи годишни приходи от приблизително 30 милиарда, съобщават още от компанията.

Стр. 7

Leave a Reply