БТВ продължава да чисти България

в. Дума  | 15.07.2013 

Каузата на БТВ за една по-чиста България продължава с пълна сила и след края на кампанията "Да изчистим България за един ден". След голямото чистене, което обхвана страната на 20 април, от медията са планирали акции с регионален характер, които да облагородят определени кътчета от родината.
На почистване ще бъдат подложени територии, за които съществува висока степен на риск от замърсяване поради активни туристически дейности. С най-голям акцент е чистенето на Стара планина.
От БТВ вече обявиха, че общият брой на планираните акции е над 30. От 13 до 20 юли разчистване ще има в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Софийска област, Пловдивска област, Стара Загора, Сливен и Бургас. Анализът на картата с мръсни зони, който са изготвили от телевизията, показва, че почти 50% от сигналите за замърсени площи са концентрирани в тези райони.
В почистването на Балкана ще се включат популярни лица от малкия екран. От БТВ уточникха, че кампанията "Да изчистим България за един ден" подкрепя и традиционната акция на сдружение "За Земята", което за 12 поредна година се грижи за чистотата на Национален парк Централен Балкан.
Кампанията започна в петък едновременно в района на Трявна, пътеката на Ботевата чета във Врачанско и край хижа Узана, Габровско. Последната точка, която ще бъде разчистена от доброволци на 20 юли, е в местността Карандила край Сливен.

Стр. 5 

Leave a Reply