bTV се оплака от “Нова телевизия” заради дъмпинг на цените на рекламата

www.inews.bg | 21.03.2012

Жалбата е внесена в КЗК

bTV Media Group внесе жалба срещу "Нова Броудкастинг Груп" за нарушения на забраната за нелоялна конкуренция, установена в Закона за защита на конкуренцията. Искът е внесен в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), съобщиха от bTV.
Според bTV рекламната политика на нейния конкурент е в противоречие с добросъвестната търговска практика. За подбрани клиенти рекламното време на "Нова Броудкастинг Груп" е предлагано на дъмпингови цени за продължителен период от време – от 2009 до 2012 година, оплакват се от bTV.
Избирателното предлагане поставя рекламодателите в условия на неравнопоставеност и същевременно застрашава успешното развитие на телевизионния пазар у нас, смятат от медията.
"Нова Броудкастинг Груп" влезе на българския пазар през 2008 година. Компанията е собственик на телевизионните канали "Нова Телевизия", "Диема", "Кино Нова", "Диема Фемили" и "Нова спорт".
bTV Media Group, част от Central European Media Enterprises (CME), управляват телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, както и новия канал bTV Lady.

Оригинална публикация

Leave a Reply