BuildinGreen 2013 и състезание за монтаж на естествен паркет сред акцентите на Българска Строителна Седмица

Интер Експо Център – София I 29.01.2013

Поредната годишна конференция за устойчиво строителство и енергийна ефективност организирана от Градът Медиа Груп ще се проведе отново в Интер Експо Център – София

На 20 март, по време на международното специализирано изложение Българска Строителна Седмица, ще се проведе традиционната конференция BuildinGreen.
Главен приоритет в регионалното развитие на България през периода 2014 – 2020 г. ще бъде енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради. Мерките в тази област ще бъдат комбинирани с реновиране и подобряване на заобикалящата градска среда. Ще се засили използването на инструментите за финансов инженеринг. Това ще бъдат и основните теми – предмет на дискусията на BuildinGreen 2013.

Авторитетният строителен форум Българска Строителна Седмица ще се проведе от 20 до 23 март за 13-и пореден път в Интер Експо Център – София и разширява обхвата на участващите фирми и компании. Освен конференцията BuildinGreen 2013, ще се проведе и третото издание на специализирания салон Гео Експо.

Предстои първият салон BUILDING MARKET, който ще предложи специализирани съвети във всяко едно звено на строително-ремонтните услуги. Акцент ще бъде и ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ между монтажници на естествен паркет.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПАРКЕТЧИИ (БАПП) организира уникално за България състезание за монтаж на естествен паркет на 21 и 22 март, в рамките на специализираното строително изложение (20 – 23.03.2013) в Интер Експо Център – София.
България участва за първи път на европейско състезание за монтажници на подови настилки (паркет и ПВЦ) преди година в Букурещ. Европейски състезания (European Parquet Layers Competition) се организират от 1997 г. на всеки две години. Досега домакини са били Германия, Франция, Нидерландия, Полша, Австрия, Румъния, предстоят в Чехия (2014) и Италия (2016).

Целта на първото състезание у нас е демонстриране качествата на българските професионалисти, провеждане на професионални курсове и семинари. То е подкрепено от ЕВРОПЕЙСКАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ НА ПАРКЕТЧИИ (Professional Training in Parquet Layer and Flooring Technology Europe) и лично от президента й г-н Хайнц Брем.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПАРКЕТЧИИ (БАПП) бе учредена през ноември миналата години с мисия да подпомага обучението и развитието на уменията и технологиите по монтажа на подови настилки и по-специално на паркет. Асоциацията ще защитава професионалните интереси на своите членове и ще координира развитието и практикуването на професията паркетчия в България в пълно съответствие с утвърдените за тази професия национални и международни норми и изисквания. Предстои организиране на серия от професионални курсове, конференции, семинари и състезания.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

За допълнителна информация:

Надежда Ванева
Пресцентър и Връзки с обществеността,
Агенция Булгарреклама,
Тел: 02 9655 292 ,
02/96 55 289 ,
0888 601 433
mailto:media@iec.bg

Leave a Reply