“Булсатком”: Налагат ни ценова преса. Би Ти Ви: Опит да оправдаят високите такси

в. 24 часа | Паола ХЮСЕИН | 05.01.2013

Няма споразумение, няма и Би Ти Ви в програмата на "Булсатком" вече 4-и ден. Телевизията и сателитният оператор продължиха косвено спора си вчера с официални изявления.
"Булсатком" обяви в писмо, че телевизията налага "ценова преса", а исканите цени за 7-те канала на групата "представляват близо 50% от сумата за правата на всички програми на "Булсатком".
"Изявлението е пореден отчаян опит за подмяна на фактите, който цели да се отклони вниманието от некоректните пазарни действия спрямо Би Ти Ви. Последните изследвания на АБРО – Асоциацията на частните радио- и тв оператори, доказва факта, че "Булсатком" укрива реалния брой на абонатите си. Загубите за телевизията са колкото производството на два български сериала", заявиха от Би Ти Ви.
Според оператора досега броят на абонатите не е бил критерий за определяне размера на таксите, затова твърдението за абонатите било клевета. Въпреки това "Булсатком" не съобщава колко са те.
Би Ти Ви припомня, че по данни от пресата укритите абонати били близо 800 000. В същото време от "Булсатком" обявили, че ще обезщетят клиентите си с по левче на месец заради спрените 7 програми на Би Ти Ви. "Това прави приблизително към 10 млн. лева годишно, за които не се плащат данъци", предположиха от телевизията.
"Чрез изявлението си "Булсатком" се опитва да оправдае на гърба на Би Ти Ви повишаването на таксата за зрителите си", обявиха от медията.
Междувременно вместо 7-те канала на медийната група операторът е пуснал два почти неизвестни, единият от които е научнопопулярен.

Стр. 4

Leave a Reply