БУЛСАТКОМ ПОЛУЧИ ЛИЦЕНЗ ЗА ЧЕТВЪРТИ GSM ОПЕРАТОР

Intelday Solutions I 11.01.2013

Фирмата ще използва технологии от 4-то поколение  при изграждането на мрежата
 
Днес, 11.01.2013 г., фирма „Булсатком“ АД, лидер на българския пазар в предлагането на най-съвременни и надеждни технологии за предаване на данни, получи официално разрешение за изграждането на мрежа за четвърти мобилен оператор на територията на България. С това компанията поставя началото на технологична работа по създаването и развиването на мрежа за мобилен пренос на данни и глас на територията на България.
 
Дадената честота е технологично неутрална. Мрежата ще бъде изградена с най-модерната технология от 4-то поколение LTE в съчетание с доказалата се GSM и така ще отговори най-добре на нарастващите критерии за качество и достъпни цени на мобилен интернет и гласова услуга от страна на потребителите. Системата ще се изгражда и въвежда в експлоатация поетапно, съгласно изискванията на разрешението. Първите точки на покритие се предвижда да са големите градове и основни пътни артерии. Стойността на лиценза е 19 млн. лв.
 
Съгласно лиценза първата услуга трябва да бъде въведена до края на 2013 г.
 
„Ние сме българска компания, която се занимава с иновации. Не разполагаме с лесни пари – разчитаме на клиентите си и на услугите, които вече сме изградили, на тяхната преценка доколко са достъпни, както и на банково финансиране“, сподели Максим Заяков, изпълнителен директор на „Булсатком“ АД.
 
„Благодарение на работата на екипа ни и с подкрепата на нашите лоялни клиенти през последните 8 години успяхме да работим, без да увеличим цената на базовата си услуга. Считаме, че в областта на технологиите това е възможно, стига всички участници да имат социално отговорна фирмена политика, при която водещи са потребностите на клиентите, а не бързите печалби, които се превеждат в чужбина. „Изграждането на новата мрежа е естествено продължение на стремежа ни да предоставим на нашите клиенти широкоспектърен пакет от услуги в областта на телекомуникациите на балансирана и достъпна цена“, допълни г-н Заяков.   

Leave a Reply